Belpower heeft volgens de regulator al een hele tijd problemen om correcte facturen voor klanten op te maken. Voor de regulator voldoet de leverancier niet meer aan de voorwaarden om elektriciteit te mogen leveren op het Vlaamse net.

"Bij deze beslissing gingen we niet over één nacht ijs", zegt woordvoerder Dirk Van Evercooren. Het is nog maar de eerste keer sinds de liberalisering van de energiemarkt zowat vijftien jaar geleden dat een leverancier in Vlaanderen zijn vergunning ingetrokken ziet.

Klanten van Belpower vallen niet zonder elektriciteit, omdat het bedrijf wel nog een vergunning heeft in Wallonië en in Brussel. Dankzij Europese regels mag het bedrijf met die vergunningen alsnog blijven leveren in Vlaanderen. Pas als het bedrijf zijn vergunning in de drie gewesten zou kwijtspelen, wordt het volgens Van Evercooren problematisch om de activiteiten in België voort te zetten.

De Waalse regulator CWaPE volgt de situatie bij Belpower van dichtbij op. "We hebben een bevelschrift gestuurd naar Belpower om te eisen dat het bedrijf zo snel mogelijk aan alle regels voldoet", aldus een woordvoerder. Als een bevredigend antwoord uitblijft, kan de regulator eveneens overgaan tot sancties zoals het intrekken van de vergunning.

Brugel, de Brusselse regulator, is op de hoogte van de problemen bij Belpower in Vlaanderen en Wallonië, maar laat weten dat de problemen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest niet voorkomen.

De VREG meldt in zijn persbericht nog dat klanten de keuze hebben om klant te blijven bij Belpower, of over te stappen naar een andere leverancier. Dat is gratis, en heeft geen invloed op de energievoorziening.

Voor wie zonnepanelen heeft, kan een overstap naar een andere leverancier wel een invloed hebben op de opgebouwde stroomproductie. Bij Belpower was maandagnamiddag niemand bereikbaar voor commentaar.

Belpower heeft volgens de regulator al een hele tijd problemen om correcte facturen voor klanten op te maken. Voor de regulator voldoet de leverancier niet meer aan de voorwaarden om elektriciteit te mogen leveren op het Vlaamse net. "Bij deze beslissing gingen we niet over één nacht ijs", zegt woordvoerder Dirk Van Evercooren. Het is nog maar de eerste keer sinds de liberalisering van de energiemarkt zowat vijftien jaar geleden dat een leverancier in Vlaanderen zijn vergunning ingetrokken ziet. Klanten van Belpower vallen niet zonder elektriciteit, omdat het bedrijf wel nog een vergunning heeft in Wallonië en in Brussel. Dankzij Europese regels mag het bedrijf met die vergunningen alsnog blijven leveren in Vlaanderen. Pas als het bedrijf zijn vergunning in de drie gewesten zou kwijtspelen, wordt het volgens Van Evercooren problematisch om de activiteiten in België voort te zetten. De Waalse regulator CWaPE volgt de situatie bij Belpower van dichtbij op. "We hebben een bevelschrift gestuurd naar Belpower om te eisen dat het bedrijf zo snel mogelijk aan alle regels voldoet", aldus een woordvoerder. Als een bevredigend antwoord uitblijft, kan de regulator eveneens overgaan tot sancties zoals het intrekken van de vergunning. Brugel, de Brusselse regulator, is op de hoogte van de problemen bij Belpower in Vlaanderen en Wallonië, maar laat weten dat de problemen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest niet voorkomen. De VREG meldt in zijn persbericht nog dat klanten de keuze hebben om klant te blijven bij Belpower, of over te stappen naar een andere leverancier. Dat is gratis, en heeft geen invloed op de energievoorziening. Voor wie zonnepanelen heeft, kan een overstap naar een andere leverancier wel een invloed hebben op de opgebouwde stroomproductie. Bij Belpower was maandagnamiddag niemand bereikbaar voor commentaar.