De overnameplannen werden vrijdag op een bijzondere ondernemingsraad aangekondigd, meldt De Standaard online en het bericht werd bevestigd door Eneco.

Eni Gas & Power stond in de etalage. Uiteindelijk gaat Eneco met het vroegere Nuon lopen. Eneco neemt ook Eni Wind Belgium over: drie windturbines die Eni België uitbaat. De merknaam van het nieuwe bedrijf wordt Eneco. Na de overname wordt Eneco de nummer drie op de Belgische energiemarkt, na Engi Electrabel en EDF Luminus.

Eneco zal meer dan een miljoen huishoudens en 55.000 zakelijke klanten van elektriciteit en aardgas voorzien. Voor de overname waren dat net geen 300.000 residentiële klanten, 25.000 kmo's en 11.000 industriële klanten. De grotere slagkracht zal Eneco toelaten "om nog meer te investeren in lokale wind- en zonne-energie", aldus het bedrijf, dat focust op groene energie, opgewekt via 86 windmolens en 250.000 zonnepanelen.

De Italianen van Eni namen Nuon in 2011 over. Het vroegere Distrigas, dat aardgas verkoopt aan industriële klanten, blijft wel in Italiaanse handen.

De overnameplannen werden vrijdag op een bijzondere ondernemingsraad aangekondigd, meldt De Standaard online en het bericht werd bevestigd door Eneco.Eni Gas & Power stond in de etalage. Uiteindelijk gaat Eneco met het vroegere Nuon lopen. Eneco neemt ook Eni Wind Belgium over: drie windturbines die Eni België uitbaat. De merknaam van het nieuwe bedrijf wordt Eneco. Na de overname wordt Eneco de nummer drie op de Belgische energiemarkt, na Engi Electrabel en EDF Luminus. Eneco zal meer dan een miljoen huishoudens en 55.000 zakelijke klanten van elektriciteit en aardgas voorzien. Voor de overname waren dat net geen 300.000 residentiële klanten, 25.000 kmo's en 11.000 industriële klanten. De grotere slagkracht zal Eneco toelaten "om nog meer te investeren in lokale wind- en zonne-energie", aldus het bedrijf, dat focust op groene energie, opgewekt via 86 windmolens en 250.000 zonnepanelen. De Italianen van Eni namen Nuon in 2011 over. Het vroegere Distrigas, dat aardgas verkoopt aan industriële klanten, blijft wel in Italiaanse handen.