Empire State Realty Trust heeft de prijs per aandeel vastgelegd op 13 dollar, achterhaalde de New York Times. De familie Malkin, die de Empire State Building controleert, wil 71,5 miljoen aandelen naar de beurs brengen. Daarmee zou ze dus 929,5 miljoen dollar (bijna 700 miljoen euro) ophalen.

De 433 meter, 102 verdiepingen hoge Empire State Building werd in 1931 afgewerkt. De op een na grootste toren van New York wordt elk jaar bezocht door een paar miljoen toeristen.

De beursgang van Empire State Realty Trust omvat behalve het beroemde gebouw nog 17 andere onroerende goederen in Manhattan en omstreken.

De beursgang werd negentien maanden geleden aangekondigd. Er waren sindsdien verschillende biedingen, maar de Malkins trokken uiteindelijk aan het langste eind.

In mei verklaarden de aandeelhouders zich akkoord met de beursgang op de New York Stock Exchange. Ook na de IPO houdt de familie Malkin de touwtjes in handen, dankzij speciale aandelen met bijzonder veel stemrechten. (Belga/TV)

Empire State Realty Trust heeft de prijs per aandeel vastgelegd op 13 dollar, achterhaalde de New York Times. De familie Malkin, die de Empire State Building controleert, wil 71,5 miljoen aandelen naar de beurs brengen. Daarmee zou ze dus 929,5 miljoen dollar (bijna 700 miljoen euro) ophalen. De 433 meter, 102 verdiepingen hoge Empire State Building werd in 1931 afgewerkt. De op een na grootste toren van New York wordt elk jaar bezocht door een paar miljoen toeristen. De beursgang van Empire State Realty Trust omvat behalve het beroemde gebouw nog 17 andere onroerende goederen in Manhattan en omstreken. De beursgang werd negentien maanden geleden aangekondigd. Er waren sindsdien verschillende biedingen, maar de Malkins trokken uiteindelijk aan het langste eind. In mei verklaarden de aandeelhouders zich akkoord met de beursgang op de New York Stock Exchange. Ook na de IPO houdt de familie Malkin de touwtjes in handen, dankzij speciale aandelen met bijzonder veel stemrechten. (Belga/TV)