Dat meldt De Tijd.

Alleen al in het laatste kwartaal (Kerstmis en Nieuwjaar) van vorig jaar werden in België 10.000 drones van minstens 800 euro verkocht. "Dat is wellicht een onderschatting", zegt Geert Nijst van Skyeye. "Een groot deel van de verkoop gebeurt online en is moeilijk te traceren."

Maar wie denkt dat hij in zijn tuin zomaar een drone kan laten opstijgen, heeft het bij het verkeerde eind. "Met de toestellen mag je enkel terecht op daartoe bestemde modelluchtvaartterreinen", zegt Peter Drieghe van de gespecialiseerde zaak Aerobertics in Brugge.

De verwarring bij de consument is te begrijpen. Omdat er in België nog steeds geen wettelijk kader is voor drones, vallen de vliegtuigjes deels onder een koninklijk besluit uit 1954, de Europese speelgoedrichtlijn en een circulaire voor modelluchtvaartuigen met een gewicht boven 1 kilogram. De Belgische drone-industrie smacht naar duidelijke regels, klinkt het in De Tijd.

(Belga/RR)

Dat meldt De Tijd. Alleen al in het laatste kwartaal (Kerstmis en Nieuwjaar) van vorig jaar werden in België 10.000 drones van minstens 800 euro verkocht. "Dat is wellicht een onderschatting", zegt Geert Nijst van Skyeye. "Een groot deel van de verkoop gebeurt online en is moeilijk te traceren." Maar wie denkt dat hij in zijn tuin zomaar een drone kan laten opstijgen, heeft het bij het verkeerde eind. "Met de toestellen mag je enkel terecht op daartoe bestemde modelluchtvaartterreinen", zegt Peter Drieghe van de gespecialiseerde zaak Aerobertics in Brugge. De verwarring bij de consument is te begrijpen. Omdat er in België nog steeds geen wettelijk kader is voor drones, vallen de vliegtuigjes deels onder een koninklijk besluit uit 1954, de Europese speelgoedrichtlijn en een circulaire voor modelluchtvaartuigen met een gewicht boven 1 kilogram. De Belgische drone-industrie smacht naar duidelijke regels, klinkt het in De Tijd.(Belga/RR)