Dat schrijven De Tijd en L'Echo.

ADMIE beheert ruim 11.000 kilometer hoogspanningslijnen in Griekenland.

Behalve Elia zijn ook de Chinese stroomnetbeheerder China State Grid Corp., de Italiaanse sectorgenoot Terna, en het Canadese pensioenfonds Public Sector Pension in de running. De vier partijen moeten de komende weken een bod indienen.

ADMIE is een dochter van het Griekse energieconcern Public Power Corporation. Die gaat 66 procent van de aandelen van ADMIE verkopen.

Elia, dat vier jaar geleden de Duitse hoogspanningsnetbeheerder 50Hertz Transmission overnam, vormt voor dit dossier een tandem met het Australische infrastructuurfonds IFM Investors. (Belga/RR)

Dat schrijven De Tijd en L'Echo. ADMIE beheert ruim 11.000 kilometer hoogspanningslijnen in Griekenland.Behalve Elia zijn ook de Chinese stroomnetbeheerder China State Grid Corp., de Italiaanse sectorgenoot Terna, en het Canadese pensioenfonds Public Sector Pension in de running. De vier partijen moeten de komende weken een bod indienen. ADMIE is een dochter van het Griekse energieconcern Public Power Corporation. Die gaat 66 procent van de aandelen van ADMIE verkopen. Elia, dat vier jaar geleden de Duitse hoogspanningsnetbeheerder 50Hertz Transmission overnam, vormt voor dit dossier een tandem met het Australische infrastructuurfonds IFM Investors. (Belga/RR)