Zoals gekend valt het doek over de papieren maaltijdcheque. Vanaf 1 oktober kunnen enkel nog elektronische maaltijdcheques toegekend worden. De sociale partners zaten dinsdag daarover samen met de uitgevers van de cheques.

Kmo's lopen achter

Uit de meest recente cijfers, afkomstig van de dienst administratieve vereenvoudiging, blijkt dat eind augustus 88 procent van de werkgevers is omgeschakeld van de papieren naar de elektronische versie. Omgerekend gaat het om 95 procent van de werknemers. Opvallend: nog maar zestig procent van de handelaars is omgeschakeld.

De cijfers tonen aan dat het vooral de kmo's en in het bijzonder de kleinste ondernemingen zijn die nog moeten omschakelen.

Nog uit het overleg is naar voor gekomen dat de elektronische maaltijdcheque en de elektronische ecocheque op één drager, dus één kaart, zullen staan. (Belga/NS)

Zoals gekend valt het doek over de papieren maaltijdcheque. Vanaf 1 oktober kunnen enkel nog elektronische maaltijdcheques toegekend worden. De sociale partners zaten dinsdag daarover samen met de uitgevers van de cheques. Uit de meest recente cijfers, afkomstig van de dienst administratieve vereenvoudiging, blijkt dat eind augustus 88 procent van de werkgevers is omgeschakeld van de papieren naar de elektronische versie. Omgerekend gaat het om 95 procent van de werknemers. Opvallend: nog maar zestig procent van de handelaars is omgeschakeld. De cijfers tonen aan dat het vooral de kmo's en in het bijzonder de kleinste ondernemingen zijn die nog moeten omschakelen. Nog uit het overleg is naar voor gekomen dat de elektronische maaltijdcheque en de elektronische ecocheque op één drager, dus één kaart, zullen staan. (Belga/NS)