Dat heeft Electrolux woensdag bekendgemaakt.

De fabriek in Canada sluit in 2013 de deuren. De productie verhuist naar een nieuwe vestiging. Waar die komt, is nog niet bekendgemaakt. De banen in Europa verdwijnen in 2012. Het bedrijf geeft geen details waar in Europa de banen sneuvelen.

Electrolux is de twee grootste producent van huishoudtoestellen wereldwijd, na het Amerikaanse Whirlpool. In de sector wordt de ene herstructurering na de andere doorgevoerd, als antwoord op de dalende verkoop en concurrentie van goedkopere producten.

Dat heeft Electrolux woensdag bekendgemaakt. De fabriek in Canada sluit in 2013 de deuren. De productie verhuist naar een nieuwe vestiging. Waar die komt, is nog niet bekendgemaakt. De banen in Europa verdwijnen in 2012. Het bedrijf geeft geen details waar in Europa de banen sneuvelen. Electrolux is de twee grootste producent van huishoudtoestellen wereldwijd, na het Amerikaanse Whirlpool. In de sector wordt de ene herstructurering na de andere doorgevoerd, als antwoord op de dalende verkoop en concurrentie van goedkopere producten.