Daniël Shurmans, ex-topman van Thenergo, wordt projectdirecteur. Electrawinds wordt binnen Norther een partner van Air Energy, dat voor 100 procent in handen is van het energieconcern Eneco.

Electrawinds en Air Energy hopen samen tegen 2014 te beginnen met de bouw van het windmolenpark Norther, goed voor een investering van 1,2 miljard euro.

Het windmolenpark zou een jaarlijkse elektriciteitsoprbrengst van 1.135 GWh moeten hebben, waarmee jaarlijks 330.000 gezinnen van stroom kunnen worden voorzien.

Eneco, de eigenaar van Air Energy, heeft voor de kust van het Nederlandse IJmuiden een gelijkaardig park gebouwd met 60 windmolens. De groep wil tegen 2015 de meest duurzame energieleverancier in ons land zijn.

De bevoegde autoriteiten moeten de participatie wel nog goedkeuren.

Daniël Shurmans, ex-topman van Thenergo, wordt projectdirecteur. Electrawinds wordt binnen Norther een partner van Air Energy, dat voor 100 procent in handen is van het energieconcern Eneco.Electrawinds en Air Energy hopen samen tegen 2014 te beginnen met de bouw van het windmolenpark Norther, goed voor een investering van 1,2 miljard euro. Het windmolenpark zou een jaarlijkse elektriciteitsoprbrengst van 1.135 GWh moeten hebben, waarmee jaarlijks 330.000 gezinnen van stroom kunnen worden voorzien. Eneco, de eigenaar van Air Energy, heeft voor de kust van het Nederlandse IJmuiden een gelijkaardig park gebouwd met 60 windmolens. De groep wil tegen 2015 de meest duurzame energieleverancier in ons land zijn. De bevoegde autoriteiten moeten de participatie wel nog goedkeuren.