‘Electrawinds-oprichter moet 20 miljoen euro betalen’

Luc Desender © BELGA

Het Vlaamse investeringsfonds PMV heeft van de rechter gelijk gekregen in een rechtszaak over de crash van het groenestroombedrijf Electrawinds. Winpar, de holding van oprichter Luc Desender, moet meer dan 20 miljoen euro betalen, maar heeft dat geld niet.

Dat schrijft De Tijd.

Toen het Oostendse Electrawinds in de herfst van 2013 in moeilijkheden kwam, besliste PMV zijn aandelen van de hand te doen. PMV oefende een verkooprecht (putoptie) uit, waardoor Winpar verplicht was de Electrawinds-aandelen terug te kopen voor 20 miljoen euro. Winpar weigerde en de investeringspoot van de Vlaamse overheid trok naar de rechter.

“We gaan in beroep tegen dit vonnis. Dat is volledig onterecht. Het is juridisch bepaald dat we kunnen terugbetalen in aandelen van Electrawinds SE”, reageert Luc Desender. Maar dat bedrijf is een lege doos, meent De Tijd, en de aandelen die PMV aangeboden kreeg zijn intussen omgerekend net geen miljoen euro waard. Uit de jaarrekeningen voor 2013 blijkt dat het een monsterverlies van 458 miljoen euro slikte.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content