In het noorden van het land draaien acht turbines die gezamenlijk 15.700 MWh opwekken, wat goed is voor de opvang van een jaarverbruik van 4500 gezinnen. Het park staat in Shabla, in de buurt van de Zwarte Zee. Electrawinds begon de bouwwerken in de zomer van 2011. Met de aanleg is een investering gemoeid van 11,4 miljoen euro.

Electrawinds heeft van Oost-Europa een van zijn favoriete bestemmingen gemaakt. Ook in Polen en Roemenië lopen vergunningsaanvragen, terwijl in Servië een biomassacentrale in aanbouw is en in principe dit jaar ook afgewerkt wordt (investering van 21 miljoen euro). Nog in Bulgarije is een windmolenpark in aanbouw in de buurt van Burgas.

Volgens woordvoerster Marleen Vanhecke dient Bulgarije niet als springplank naar het nabije Turkije. "We focussen graag op Oost-Europa omdat het een markt is in volle ontwikkeling, waar dus een grote vraag naar en behoefte aan energieoplossingen bestaat", zegt Marleen Vanhecke. "Ook de nieuwe EU-lidstaten moeten immers voldoen aan de Europese klimaatnormen en alternatieve energie is een deel van de oplossing." (KC)

In het noorden van het land draaien acht turbines die gezamenlijk 15.700 MWh opwekken, wat goed is voor de opvang van een jaarverbruik van 4500 gezinnen. Het park staat in Shabla, in de buurt van de Zwarte Zee. Electrawinds begon de bouwwerken in de zomer van 2011. Met de aanleg is een investering gemoeid van 11,4 miljoen euro. Electrawinds heeft van Oost-Europa een van zijn favoriete bestemmingen gemaakt. Ook in Polen en Roemenië lopen vergunningsaanvragen, terwijl in Servië een biomassacentrale in aanbouw is en in principe dit jaar ook afgewerkt wordt (investering van 21 miljoen euro). Nog in Bulgarije is een windmolenpark in aanbouw in de buurt van Burgas. Volgens woordvoerster Marleen Vanhecke dient Bulgarije niet als springplank naar het nabije Turkije. "We focussen graag op Oost-Europa omdat het een markt is in volle ontwikkeling, waar dus een grote vraag naar en behoefte aan energieoplossingen bestaat", zegt Marleen Vanhecke. "Ook de nieuwe EU-lidstaten moeten immers voldoen aan de Europese klimaatnormen en alternatieve energie is een deel van de oplossing." (KC)