De verliescijfers staan in De Tijd en L'Echo.

Het Oostendse groenestroombedrijf heeft na een bijzonder turbulent anderhalf jaar eindelijk de jaarrekeningen van 2013 kunnen afronden. De beursgenoteerde Luxemburgse topholding Electrawinds SE dook 153 miljoen euro in het rood. Dat verlies is een stuk hoger dan de 133 miljoen euro omzet die het bedrijf vorig jaar kon boeken.

Dat Electrawinds vorig jaar in bijzonder slechte papieren zat, was al duidelijk, maar precieze cijfers werden nooit gegeven. Na verschillende mislukte pogingen om het kapitaal te versterken, moest het bedrijf van ondernemer Luc Desender in december bescherming tegen zijn schuldeisers aanvragen.

De zwaarste problemen zaten in de divisie Bio, die de productie van groene stroom en biodiesel uit allerlei vetten omvatte. Die leed 77 miljoen euro verlies. Ook de projectonwikkelingsdivisie ging zwaar in het rood.

(Belga/RR)

De verliescijfers staan in De Tijd en L'Echo.Het Oostendse groenestroombedrijf heeft na een bijzonder turbulent anderhalf jaar eindelijk de jaarrekeningen van 2013 kunnen afronden. De beursgenoteerde Luxemburgse topholding Electrawinds SE dook 153 miljoen euro in het rood. Dat verlies is een stuk hoger dan de 133 miljoen euro omzet die het bedrijf vorig jaar kon boeken. Dat Electrawinds vorig jaar in bijzonder slechte papieren zat, was al duidelijk, maar precieze cijfers werden nooit gegeven. Na verschillende mislukte pogingen om het kapitaal te versterken, moest het bedrijf van ondernemer Luc Desender in december bescherming tegen zijn schuldeisers aanvragen. De zwaarste problemen zaten in de divisie Bio, die de productie van groene stroom en biodiesel uit allerlei vetten omvatte. Die leed 77 miljoen euro verlies. Ook de projectonwikkelingsdivisie ging zwaar in het rood.(Belga/RR)