Het Duitse investeringsfonds ECT (European Clean Tech) heeft op zijn algemene vergadering het licht op groen gezet voor een kapitaalinjectie in Electrawinds en een feitelijk samengaan van beide partijen. Over de operatie heerste al maandenlang onzekerheid.

Dankzij de inbreng van ECT heeft het bedrijf uit Oostende niet alleen een imposante kapitaalbuffer (zo'n 95 miljoen euro), maar kan het ook zijn internationale ambities waarmaken als belangrijke aanbieder van diverse vormen van groene elektriciteit (windmolens, zon, biomassa).

Voorlopig vaart de Duits-Vlaamse combinatie onder de naam ECT-Electrawinds. Het bedrijf noteert voortaan ook op de beurs van Frankfurt.

Electrawinds werd in 1998 opgericht door Luc Desender en is vandaag goed voor een omzet van 116 miljoen euro en 230 medewerkers. Desender bestempelt de Duitse inbreng als een blijk van groot vertrouwen in zijn firma. (KC)

Het Duitse investeringsfonds ECT (European Clean Tech) heeft op zijn algemene vergadering het licht op groen gezet voor een kapitaalinjectie in Electrawinds en een feitelijk samengaan van beide partijen. Over de operatie heerste al maandenlang onzekerheid. Dankzij de inbreng van ECT heeft het bedrijf uit Oostende niet alleen een imposante kapitaalbuffer (zo'n 95 miljoen euro), maar kan het ook zijn internationale ambities waarmaken als belangrijke aanbieder van diverse vormen van groene elektriciteit (windmolens, zon, biomassa).Voorlopig vaart de Duits-Vlaamse combinatie onder de naam ECT-Electrawinds. Het bedrijf noteert voortaan ook op de beurs van Frankfurt. Electrawinds werd in 1998 opgericht door Luc Desender en is vandaag goed voor een omzet van 116 miljoen euro en 230 medewerkers. Desender bestempelt de Duitse inbreng als een blijk van groot vertrouwen in zijn firma. (KC)