De Luikse Tecteo Groep heeft met het Oostendse Electrawinds een samenwerkingsovereenkomst afgesloten voor de bouw van windmolenparken in de provincie Luik.

Er wordt een werkgroep opgericht die tien potentiële sites zoekt om er windmolens op te trekken. De deal geeft een krachtige impuls aan het gebruik van windenergie in de provincie Luik.

Naargelang de site zal elk windmolenpark zes tot tien turbines herbergen. Het vermogen van de parken varieert tussen 13,8 en 28,8 megawatt. De eerste vergunningen worden over een jaar verwacht.

Participaties

De Tecteo Groep, die werd opgericht in 2006, is een belangrijke speler in de energie- en de telecommunicatiesector, maar ze heeft ook financiële participaties in bedrijven in andere sectoren.

Er werken 2000 mensen voor Tecteo. Electrawinds noteert sinds 11 oktober 2012 op de beurs van Frankfurt. (KC)

De Luikse Tecteo Groep heeft met het Oostendse Electrawinds een samenwerkingsovereenkomst afgesloten voor de bouw van windmolenparken in de provincie Luik. Er wordt een werkgroep opgericht die tien potentiële sites zoekt om er windmolens op te trekken. De deal geeft een krachtige impuls aan het gebruik van windenergie in de provincie Luik. Naargelang de site zal elk windmolenpark zes tot tien turbines herbergen. Het vermogen van de parken varieert tussen 13,8 en 28,8 megawatt. De eerste vergunningen worden over een jaar verwacht. Participaties De Tecteo Groep, die werd opgericht in 2006, is een belangrijke speler in de energie- en de telecommunicatiesector, maar ze heeft ook financiële participaties in bedrijven in andere sectoren. Er werken 2000 mensen voor Tecteo. Electrawinds noteert sinds 11 oktober 2012 op de beurs van Frankfurt. (KC)