Elektriciteitsleverancier Electrabel heeft zijn marktaandeel in september voor het eerst weer zien stijgen in Vlaanderen. Dat schrijft De Tijd. Sinds de vrijmaking van de energiemarkt tien jaar geleden verloor de voormalige monopolist maand na maand klanten.

Het marktaandeel steeg van 44,87 procent in augustus naar 45,03 procent in september, zo blijkt uit cijfers van de Vlaamse energieregulator VREG. Ook voor aardgas ging het marktaandeel van de Belgische GDF Suez-dochter licht de hoogte in, van 41,13 naar 41,36 procent. De stijging is volgens de krant vooral te danken aan het
terugwinnen van klanten op de residentiële markt. Bij de Vlaamse kmo's blijft het marktaandeel dalen.

Vorig jaar beleefde Electrabel nog een rampjaar, toen zowat een zesde van de klanten vertrok. Prijsverlagingen hadden begin dit jaar meteen succes in Wallonië en Brussel, maar in Vlaanderen bleef het verlies aan klanten groter dan de winst.

Groepsaankoop SP.A

Een deel van de recente groei is te danken aan het binnenhalen van grote groepen klanten via groepsaankopen. Onlangs won Electrabel nog een groepsaankoop van Samen Sterker, de coöperatie van de SP.A die de sterke positie van Electrabel jarenlang bestreed. (Belga/SD)Elektriciteitsleverancier Electrabel heeft zijn marktaandeel in september voor het eerst weer zien stijgen in Vlaanderen. Dat schrijft De Tijd. Sinds de vrijmaking van de energiemarkt tien jaar geleden verloor de voormalige monopolist maand na maand klanten.Het marktaandeel steeg van 44,87 procent in augustus naar 45,03 procent in september, zo blijkt uit cijfers van de Vlaamse energieregulator VREG. Ook voor aardgas ging het marktaandeel van de Belgische GDF Suez-dochter licht de hoogte in, van 41,13 naar 41,36 procent. De stijging is volgens de krant vooral te danken aan het terugwinnen van klanten op de residentiële markt. Bij de Vlaamse kmo's blijft het marktaandeel dalen.Vorig jaar beleefde Electrabel nog een rampjaar, toen zowat een zesde van de klanten vertrok. Prijsverlagingen hadden begin dit jaar meteen succes in Wallonië en Brussel, maar in Vlaanderen bleef het verlies aan klanten groter dan de winst.Groepsaankoop SP.AEen deel van de recente groei is te danken aan het binnenhalen van grote groepen klanten via groepsaankopen. Onlangs won Electrabel nog een groepsaankoop van Samen Sterker, de coöperatie van de SP.A die de sterke positie van Electrabel jarenlang bestreed. (Belga/SD)