Het marktaandeel van de dominante speler Electrabel op de Vlaamse elektriciteitsmarkt is in januari onder de 50 procent gezakt.Dat blijkt uit gegevens op de website van de Vlaamse energieregulator VREG.Op de gasmarkt daalde het Electrabel-marktaandeel eerder al onder de 50 procent.

Electrabel verliest heel snel marktaandeel in Vlaanderen .Begin 2012 had het bedrijf nog 60 procent van de Vlaamse electriciteitsmarkt in handen, maar op het eind van het jaar bleef daar nog 50,05 procent van over. In januari 2013 daalde het marktaandeel gestaag verder tot 47,92 procent.

De terugval geldt niet allen voor de particuliere, maar ook voor de professionele (bedrijfs)markt.

Op de gezinsmarkt daalde het aandeel van Electrabel enkele maanden geleden al onder de helft tot 45,86 procent in januari. Op de professionele markt ging het langzamer, want daalde het marktaandeel in november onder de 60 procent en noteerde het in januari op 58,41 procent.

Niet alleen de elektriciteits-, ook de gasmarkt speelt Electrabel parten. In november vorig jaar daalde het marktaandeel onder de grens van 50 procent tot 44,71 procent.

Electrabel verliest vooral terrein ten voordele van EDF Luminus (20 procent) en eni (10 procent).

Het dalende marktaandeel van Electrabel is te wijten aan het toenemende aantal leverancierswissels. Vtm berichtte zondagmiddag in 'Het Nieuws' dat in januari een recordaantal gezinnen en bedrijven van energieleverancier wisselde.

In januari 2013 kozen bijna 104.000 gezinnen voor een andere elektriciteitsleverancier en bijna 80.000 stapten over naar een andere gasmaatschappij in vergelijking met vorig jaar. Respectievelijk een verdubbeling en verdrievoudiging in een jaar tijd. (Belga/BO)

Het marktaandeel van de dominante speler Electrabel op de Vlaamse elektriciteitsmarkt is in januari onder de 50 procent gezakt.Dat blijkt uit gegevens op de website van de Vlaamse energieregulator VREG.Op de gasmarkt daalde het Electrabel-marktaandeel eerder al onder de 50 procent.Electrabel verliest heel snel marktaandeel in Vlaanderen .Begin 2012 had het bedrijf nog 60 procent van de Vlaamse electriciteitsmarkt in handen, maar op het eind van het jaar bleef daar nog 50,05 procent van over. In januari 2013 daalde het marktaandeel gestaag verder tot 47,92 procent. De terugval geldt niet allen voor de particuliere, maar ook voor de professionele (bedrijfs)markt.Op de gezinsmarkt daalde het aandeel van Electrabel enkele maanden geleden al onder de helft tot 45,86 procent in januari. Op de professionele markt ging het langzamer, want daalde het marktaandeel in november onder de 60 procent en noteerde het in januari op 58,41 procent. Niet alleen de elektriciteits-, ook de gasmarkt speelt Electrabel parten. In november vorig jaar daalde het marktaandeel onder de grens van 50 procent tot 44,71 procent. Electrabel verliest vooral terrein ten voordele van EDF Luminus (20 procent) en eni (10 procent).Het dalende marktaandeel van Electrabel is te wijten aan het toenemende aantal leverancierswissels. Vtm berichtte zondagmiddag in 'Het Nieuws' dat in januari een recordaantal gezinnen en bedrijven van energieleverancier wisselde. In januari 2013 kozen bijna 104.000 gezinnen voor een andere elektriciteitsleverancier en bijna 80.000 stapten over naar een andere gasmaatschappij in vergelijking met vorig jaar. Respectievelijk een verdubbeling en verdrievoudiging in een jaar tijd. (Belga/BO)