De beursgenoteerde KION Group, de holding boven Egemin Automation, heeft een overeenkomst ondertekend met het Franse Savoye S.A. voor de overname van het Amerikaanse Retrotech. De waarde van deze systeemintegrator van magazijn- en distributieoplossingen wordt op ongeveer 40 miljoen dollar geraamd.

Belangrijke overname

Retrotech, gevestigd in Rochester in de staat New York, is gespecialiseerd in het ontwerp van magazijnsystemen, software voor magazijnsturing, en moderniserings- en aanpassingswerken van magazijnkranen. Het bedrijf stelt ongeveer 140 personen tewerk en haalde in 2015 een omzet van ongeveer 70 miljoen dollar. Retrotech wordt geïntegreerd in Egemin Group Inc. dat gevestigd is in Holland (Michigan) en zal een onderdeel worden van de Egemin Automation-organisatie in de VS. Het Retrotech-merk wordt behouden en zal verder worden gebruikt in de Verenigde Staten.

Volgens Jan Vercammen, CEO van Egemin Automation, gaat het om een belangrijke overname. Vandaag is Egemin met 350 medewerkers actief in Europa, Noord-Amerika en Azië. Het hoofdkantoor is in Zwijndrecht gevestigd.

Groeiende markt

"Deze deal is een belangrijke stap in het waarmaken van onze ambitie om een hoofdrol te spelen in de snel groeiende markt voor geautomatiseerde intralogistieke en material handling systemen. Geautomatiseerde intralogistiek zal een prominente rol spelen in Industry 4.0, de digitale transformatie van de productie-industrie", stelt Vercammen.

Retrotech heeft naar verluidt belangrijke klanten in sectoren zoals de voeding en consumentengoederen, in de farmaceutische en automobielindustrie, in de e-commerce en de retailsector. De onderneming werd opgericht in 1985 en concentreerde zich aanvankelijk op de modernisering van handpallettrucks en kraansystemen met automatiseringsoplossingen.

De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke opschortende voorwaarden en zal naar verwachting worden afgerond in het eerste kwartaal van 2016.

De beursgenoteerde KION Group, de holding boven Egemin Automation, heeft een overeenkomst ondertekend met het Franse Savoye S.A. voor de overname van het Amerikaanse Retrotech. De waarde van deze systeemintegrator van magazijn- en distributieoplossingen wordt op ongeveer 40 miljoen dollar geraamd. Retrotech, gevestigd in Rochester in de staat New York, is gespecialiseerd in het ontwerp van magazijnsystemen, software voor magazijnsturing, en moderniserings- en aanpassingswerken van magazijnkranen. Het bedrijf stelt ongeveer 140 personen tewerk en haalde in 2015 een omzet van ongeveer 70 miljoen dollar. Retrotech wordt geïntegreerd in Egemin Group Inc. dat gevestigd is in Holland (Michigan) en zal een onderdeel worden van de Egemin Automation-organisatie in de VS. Het Retrotech-merk wordt behouden en zal verder worden gebruikt in de Verenigde Staten. Volgens Jan Vercammen, CEO van Egemin Automation, gaat het om een belangrijke overname. Vandaag is Egemin met 350 medewerkers actief in Europa, Noord-Amerika en Azië. Het hoofdkantoor is in Zwijndrecht gevestigd. "Deze deal is een belangrijke stap in het waarmaken van onze ambitie om een hoofdrol te spelen in de snel groeiende markt voor geautomatiseerde intralogistieke en material handling systemen. Geautomatiseerde intralogistiek zal een prominente rol spelen in Industry 4.0, de digitale transformatie van de productie-industrie", stelt Vercammen. Retrotech heeft naar verluidt belangrijke klanten in sectoren zoals de voeding en consumentengoederen, in de farmaceutische en automobielindustrie, in de e-commerce en de retailsector. De onderneming werd opgericht in 1985 en concentreerde zich aanvankelijk op de modernisering van handpallettrucks en kraansystemen met automatiseringsoplossingen. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke opschortende voorwaarden en zal naar verwachting worden afgerond in het eerste kwartaal van 2016.