De federale overheidsdienst Mobiliteit bevestigt dat hij VLM de toelating heeft gegeven om de vlieglicentie van Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB) voor Airbus A320-vliegtuigen te gebruiken. VLM nam die licentie over samen met twee vliegtuigen en 40 grondpersoneelsleden van TCAB; de meeste andere activiteiten gingen naar Brussels Airlines.

Intussen werd één A320 al bestickerd met het VLM-logo, zo was de voorbije dagen te zien op enkele luchtvaartwebsites. Het toestel, dat wel nog de wit-grijs-gele kleuren van TCAB draagt, heeft ook al enkele chartervluchten uitgevoerd. Lijnvluchten zijn voor later.

VLM wacht intussen nog altijd op een Belgische vlieglicentie voor zijn Fokker 50-toestellen. Daarover zegt de FOD Mobiliteit dat 'er nog enkele punten zijn die moeten worden afgesloten of verduidelijkt'. VLM Airlines zet wel al een Fokker in tussen Antwerpen en London City Airport, met behulp van een Sloveense AOC.

De federale overheidsdienst Mobiliteit bevestigt dat hij VLM de toelating heeft gegeven om de vlieglicentie van Thomas Cook Airlines Belgium (TCAB) voor Airbus A320-vliegtuigen te gebruiken. VLM nam die licentie over samen met twee vliegtuigen en 40 grondpersoneelsleden van TCAB; de meeste andere activiteiten gingen naar Brussels Airlines.Intussen werd één A320 al bestickerd met het VLM-logo, zo was de voorbije dagen te zien op enkele luchtvaartwebsites. Het toestel, dat wel nog de wit-grijs-gele kleuren van TCAB draagt, heeft ook al enkele chartervluchten uitgevoerd. Lijnvluchten zijn voor later.VLM wacht intussen nog altijd op een Belgische vlieglicentie voor zijn Fokker 50-toestellen. Daarover zegt de FOD Mobiliteit dat 'er nog enkele punten zijn die moeten worden afgesloten of verduidelijkt'. VLM Airlines zet wel al een Fokker in tussen Antwerpen en London City Airport, met behulp van een Sloveense AOC.