Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de VDAB, waarover Het Belang van Limburg bericht.

In december ging Ford Genk dicht. Bijna een jaar later hebben 1.907 van de ontslagen werknemers een nieuwe, vaste baan.

"Gezien de specifieke situatie van de betrokken werknemers, en de conjunctuur is dat verre van slecht", aldus VDAB-directeur Frank Vols.

Een jaar na de sluiting zijn 2.209 ontslagen werknemers of 36 procent van het totaal nog altijd op zoek naar een baan. 878 van hen zijn ouder dan 50 jaar. "Dat zal ook in de toekomst een groep zijn waarvoor extra inspanningen nodig zijn", zegt Vols in de krant.

De resterende 63 procent of 3.737 ontslagen werknemers zijn niet op zoek naar een baan, ofwel omdat ze werk vonden (1.907), ofwel omdat ze ziek zijn, of omdat ze als SWT'er genieten van de zogenoemde maximale vrijstelling.

(Belga/RR)

Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de VDAB, waarover Het Belang van Limburg bericht.In december ging Ford Genk dicht. Bijna een jaar later hebben 1.907 van de ontslagen werknemers een nieuwe, vaste baan. "Gezien de specifieke situatie van de betrokken werknemers, en de conjunctuur is dat verre van slecht", aldus VDAB-directeur Frank Vols. Een jaar na de sluiting zijn 2.209 ontslagen werknemers of 36 procent van het totaal nog altijd op zoek naar een baan. 878 van hen zijn ouder dan 50 jaar. "Dat zal ook in de toekomst een groep zijn waarvoor extra inspanningen nodig zijn", zegt Vols in de krant. De resterende 63 procent of 3.737 ontslagen werknemers zijn niet op zoek naar een baan, ofwel omdat ze werk vonden (1.907), ofwel omdat ze ziek zijn, of omdat ze als SWT'er genieten van de zogenoemde maximale vrijstelling. (Belga/RR)