De samengestelde inkoopmanagersindex van industrie en diensten, die de economische activiteit in het eurogebied weerspiegelt, noteert voor april een score van 53,7, tegenover 53,2 in maart. Een score van 50 of meer wijst op groei, een score daaronder op krimp.

Volgens Markit was in de industrie sprake van de sterkste toename van de activiteit sinds het begin van de metingen in 1997, met een stand van 63,3. Heel wat bedrijven investeren nu in nieuwe apparatuur. Ook de werkgelegenheid neemt toe.

Wel heeft de industrie te maken met toeleveringsproblemen, zoals bijvoorbeeld bij de computerchips. In de dienstensector staat de index nu op 50,3, tegen 49,6 vorige maand. Het gaat om de eerste groei sinds augustus vorig jaar, ondanks dat heel wat sectoren nog gesloten zijn.

Ondernemers in de dienstensector kijken met meer vertrouwen naar de toekomst, onder meer dankzij de vaccinatiecampagnes tegen het coronavirus.

De samengestelde inkoopmanagersindex van industrie en diensten, die de economische activiteit in het eurogebied weerspiegelt, noteert voor april een score van 53,7, tegenover 53,2 in maart. Een score van 50 of meer wijst op groei, een score daaronder op krimp. Volgens Markit was in de industrie sprake van de sterkste toename van de activiteit sinds het begin van de metingen in 1997, met een stand van 63,3. Heel wat bedrijven investeren nu in nieuwe apparatuur. Ook de werkgelegenheid neemt toe. Wel heeft de industrie te maken met toeleveringsproblemen, zoals bijvoorbeeld bij de computerchips. In de dienstensector staat de index nu op 50,3, tegen 49,6 vorige maand. Het gaat om de eerste groei sinds augustus vorig jaar, ondanks dat heel wat sectoren nog gesloten zijn. Ondernemers in de dienstensector kijken met meer vertrouwen naar de toekomst, onder meer dankzij de vaccinatiecampagnes tegen het coronavirus.