Het Duits-Franse luchtvaart- en defensieconcern EADS, moederbedrijf van Airbus, en zijn Britse tegenhanger BAE Systems onderhandelen over een fusie. Dat meldt het persbureau Bloomberg woensdag op basis van bronnen.

Het bericht van Bloomberg werd woensdag bevestigd door een bron bij BAE. Volgens het persagentschap zitten de fusiegesprekken al in een vergevorderd stadium.

BAE bevestigde dat het Britse bedrijf een aandeel van 40 procent zou bezitten en EADS een aandeel van 60 procent. De Franse, Duitse en Britse overheid zouden een 'gouden aandeel' hebben in het fusiebedrijf. Als het uiteindelijk tot een fusie zou komen, wordt de Europese vliegtuigbouwer groter dan zijn Amerikaanse rivaal Boeing.

BAE zou wel een onafhankelijke positie behouden op de Amerikaanse defensiemarkt. EADS en BAE werken momenteel al samen in het project 'Eurofighter'. (Belga/BO)

Het Duits-Franse luchtvaart- en defensieconcern EADS, moederbedrijf van Airbus, en zijn Britse tegenhanger BAE Systems onderhandelen over een fusie. Dat meldt het persbureau Bloomberg woensdag op basis van bronnen.Het bericht van Bloomberg werd woensdag bevestigd door een bron bij BAE. Volgens het persagentschap zitten de fusiegesprekken al in een vergevorderd stadium. BAE bevestigde dat het Britse bedrijf een aandeel van 40 procent zou bezitten en EADS een aandeel van 60 procent. De Franse, Duitse en Britse overheid zouden een 'gouden aandeel' hebben in het fusiebedrijf. Als het uiteindelijk tot een fusie zou komen, wordt de Europese vliegtuigbouwer groter dan zijn Amerikaanse rivaal Boeing. BAE zou wel een onafhankelijke positie behouden op de Amerikaanse defensiemarkt. EADS en BAE werken momenteel al samen in het project 'Eurofighter'. (Belga/BO)