Dat is niet alleen slecht nieuws voor de reductie van de CO2-uitstoot in Vlaanderen. De onzekerheid over de toekomst van de centrale is een extra zorg voor de Belgische stroomvoorziening. Dat schrijft De Standaard.

E.on is al een tijdje op zoek naar een investeringspartner of zelfs overnemer voor de Limburgse centrale. De ombouw, die een investering vergt van 150 miljoen euro, was gepland voor volgend jaar. De kans dat die deadline nog gehaald wordt, is klein. De zoektocht van E.on naar een overnemer is immers nog altijd bezig. In april 2016 verloopt de milieuvergunning van de huidige steenkoolcentrale. (Belga/NS)

Dat is niet alleen slecht nieuws voor de reductie van de CO2-uitstoot in Vlaanderen. De onzekerheid over de toekomst van de centrale is een extra zorg voor de Belgische stroomvoorziening. Dat schrijft De Standaard.E.on is al een tijdje op zoek naar een investeringspartner of zelfs overnemer voor de Limburgse centrale. De ombouw, die een investering vergt van 150 miljoen euro, was gepland voor volgend jaar. De kans dat die deadline nog gehaald wordt, is klein. De zoektocht van E.on naar een overnemer is immers nog altijd bezig. In april 2016 verloopt de milieuvergunning van de huidige steenkoolcentrale. (Belga/NS)