Samen met de centrale van EDF Luminus in Seraing is E.ON klaar voor de strategische reserve die de regering heeft vastgelegd. Aan de ombouw van de centrale is maandenlang gewerkt.

De gasgestookte centrale moest worden omgebouwd van een gesloten- naar een opencycluscentrale. Zo diende de centrale onder meer een nieuwe schouw te krijgen. De werken werden vorige week afgerond, en de centrale kreeg ook groen licht van hoogspanningsbeheerder Elia, aldus een E.ON-woordvoerder.

De centrale van 265 MW-vermogen kan vanaf vandaag (maandag) stroom opwekken, mocht dat nodig zijn.

Samen met de centrale van EDF Luminus in Seraing maakt de E.ON-centrale deel uit van de strategische reserve, waar de regering pieken in het stroomverbruik wil mee opvangen. De reserve is goed voor 850 MW, voor 750 MW afkomstig van beide centrales die normaal zouden worgen stilgelegd wegens niet rendabel en voor 100 MW afkomstig van grote verbruikers die minder willen verbruiken bij piekmomenten.

Voorlopig is vanuit Elia nog niet de vraag gekomen om de centrale op te starten, aldus een E.ON-woordvoerder. (Belga/BO)

Samen met de centrale van EDF Luminus in Seraing is E.ON klaar voor de strategische reserve die de regering heeft vastgelegd. Aan de ombouw van de centrale is maandenlang gewerkt. De gasgestookte centrale moest worden omgebouwd van een gesloten- naar een opencycluscentrale. Zo diende de centrale onder meer een nieuwe schouw te krijgen. De werken werden vorige week afgerond, en de centrale kreeg ook groen licht van hoogspanningsbeheerder Elia, aldus een E.ON-woordvoerder. De centrale van 265 MW-vermogen kan vanaf vandaag (maandag) stroom opwekken, mocht dat nodig zijn. Samen met de centrale van EDF Luminus in Seraing maakt de E.ON-centrale deel uit van de strategische reserve, waar de regering pieken in het stroomverbruik wil mee opvangen. De reserve is goed voor 850 MW, voor 750 MW afkomstig van beide centrales die normaal zouden worgen stilgelegd wegens niet rendabel en voor 100 MW afkomstig van grote verbruikers die minder willen verbruiken bij piekmomenten. Voorlopig is vanuit Elia nog niet de vraag gekomen om de centrale op te starten, aldus een E.ON-woordvoerder. (Belga/BO)