Nee, Trends Manager van het Jaar 2010 Michel Moortgat gelooft niet meteen in kansen op de Duitse biermarkt. Dat antwoordde de CEO van de beursgenoteerde brouwer Duvel-Moortgat tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders.

"Duitsland telt meer dan 1200 brouwerijen. Het is dus een groot bierland. Maar de Duitse consument houdt vooral van lokale bieren. Dat zijn bieren van lage gisting en met een lager alcoholgehalte. Onze bieren zijn vaak van hoge gisting, met een hoger alcoholgehalte. Bovendien is Duitsland een zeer competitieve markt".

De boodschap van Michel Moortgat was duidelijk. Nee, de brouwer richt zich liever verder op de vier prioritaire exportmarkten. Dat zijn de Verenigde Staten (vorig jaar 25 miljoen dollar omzet), Nederland, Frankrijk, en het Verenigd Koninkrijk. En België uiteraard. "2010 was weer een grand cru jaar", vatte de CEO het voorbije boekjaar samen. De brouwer boekte stevige vooruitgang in alle markten en bijna alle segmenten.

Vorig jaar werd brouwerij De Koninck gekocht. "2010 was nog een jaar van achteruitgang voor De Koninck. Maar in 2011 zien we een stabiele situatie, en zelfs een lichte groei. Maar we zien de overname vooral als een lange termijnoefening".

Geen overnames meer

De voorzitter van de raad van bestuur, Michel Van Hemele, had een duidelijke boodschap voor de zaal. Wellicht is de golf van overnames voorbij. "We bereikten een interessant tussenstation. Door onze diverse merken is de complexiteit van de brouwerij toegenomen. We kunnen onze portefeuille aan bieren niet nog eens verdubbelen, of verdrievoudigen. Nee, nu denken we aan vernieuwde versies van onze bestaande merken".

Ook CEO Michel Moortgat duidde in een gesprek achteraf met Trends dat de brouwer momenteel vooral aan consolidatie toe is.

Het was overigens een bijzonder talrijk publiek dat de algemene vergadering bijwoonde. "Wij zijn het sympathiekste beursgenoteerde bedrijf van Euronext", grapte voorzitter Michel Van Hemele.

De voorzitter bracht ook hulde aan Michel Moortgat, en zijn titel als Trends Manager van het Jaar 2010. De CEO kreeg daarvoor een gul en warm applaus in de zaal.

Nee, Trends Manager van het Jaar 2010 Michel Moortgat gelooft niet meteen in kansen op de Duitse biermarkt. Dat antwoordde de CEO van de beursgenoteerde brouwer Duvel-Moortgat tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van aandeelhouders. "Duitsland telt meer dan 1200 brouwerijen. Het is dus een groot bierland. Maar de Duitse consument houdt vooral van lokale bieren. Dat zijn bieren van lage gisting en met een lager alcoholgehalte. Onze bieren zijn vaak van hoge gisting, met een hoger alcoholgehalte. Bovendien is Duitsland een zeer competitieve markt". De boodschap van Michel Moortgat was duidelijk. Nee, de brouwer richt zich liever verder op de vier prioritaire exportmarkten. Dat zijn de Verenigde Staten (vorig jaar 25 miljoen dollar omzet), Nederland, Frankrijk, en het Verenigd Koninkrijk. En België uiteraard. "2010 was weer een grand cru jaar", vatte de CEO het voorbije boekjaar samen. De brouwer boekte stevige vooruitgang in alle markten en bijna alle segmenten. Vorig jaar werd brouwerij De Koninck gekocht. "2010 was nog een jaar van achteruitgang voor De Koninck. Maar in 2011 zien we een stabiele situatie, en zelfs een lichte groei. Maar we zien de overname vooral als een lange termijnoefening". Geen overnames meer De voorzitter van de raad van bestuur, Michel Van Hemele, had een duidelijke boodschap voor de zaal. Wellicht is de golf van overnames voorbij. "We bereikten een interessant tussenstation. Door onze diverse merken is de complexiteit van de brouwerij toegenomen. We kunnen onze portefeuille aan bieren niet nog eens verdubbelen, of verdrievoudigen. Nee, nu denken we aan vernieuwde versies van onze bestaande merken". Ook CEO Michel Moortgat duidde in een gesprek achteraf met Trends dat de brouwer momenteel vooral aan consolidatie toe is. Het was overigens een bijzonder talrijk publiek dat de algemene vergadering bijwoonde. "Wij zijn het sympathiekste beursgenoteerde bedrijf van Euronext", grapte voorzitter Michel Van Hemele. De voorzitter bracht ook hulde aan Michel Moortgat, en zijn titel als Trends Manager van het Jaar 2010. De CEO kreeg daarvoor een gul en warm applaus in de zaal.