De Amerikaanse chemiereus DuPont schrapt de komende 12 tot 18 maanden wereldwijd 1.500 banen. Dat is een gevolg van teleurstellende derdekwartaalresultaten.

Dupont maakte dinsdag zijn derdekwartaalresultaten bekend. Die vallen flink tegen. In het derde kwartaal 2011 noteerde de chemiereus een nettoresultaat van 452 miljoen dollar. Dit jaar is dat slechts 10 miljoen dollar. De omzet zakte met 9 procent tot 7,4 miljard dollar. Analisten gepolst door Reuters hielden rekening met een derdekwartaalomzet van 8,15 miljard dollar. DuPont wijt de terugval voornamelijk aan een verminderde vraag vanuit Azië en Europa.

De tegenvallende resultaten blijven niet zonder gevolgen. Wereldwijd sneuvelen er 1.500 banen. DuPont telt in ons land een vestiging in Mechelen, waar 1.300 werknemers aan de slag zijn. Volgens een woordvoerster van DuPont Belgium zouden er in Mechelen 20 tot 25 banen op de tocht staan. Er vindt daar vandaag een bijzondere ondernemingsraad plaats. (Belga/Reuters/BO)

De Amerikaanse chemiereus DuPont schrapt de komende 12 tot 18 maanden wereldwijd 1.500 banen. Dat is een gevolg van teleurstellende derdekwartaalresultaten.Dupont maakte dinsdag zijn derdekwartaalresultaten bekend. Die vallen flink tegen. In het derde kwartaal 2011 noteerde de chemiereus een nettoresultaat van 452 miljoen dollar. Dit jaar is dat slechts 10 miljoen dollar. De omzet zakte met 9 procent tot 7,4 miljard dollar. Analisten gepolst door Reuters hielden rekening met een derdekwartaalomzet van 8,15 miljard dollar. DuPont wijt de terugval voornamelijk aan een verminderde vraag vanuit Azië en Europa.De tegenvallende resultaten blijven niet zonder gevolgen. Wereldwijd sneuvelen er 1.500 banen. DuPont telt in ons land een vestiging in Mechelen, waar 1.300 werknemers aan de slag zijn. Volgens een woordvoerster van DuPont Belgium zouden er in Mechelen 20 tot 25 banen op de tocht staan. Er vindt daar vandaag een bijzondere ondernemingsraad plaats. (Belga/Reuters/BO)