Chemiereus DuPont, het grootste chemiebedrijf van de VS, overweegt een verkoop van de divisie 'performance chemicals'. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.

'Performance chemcials' bevat onder meer de activiteiten titaniumdioxides, die bijvoorbeeld gebruikt worden voor het witten van papier, en chemicals & fluoroproducts, waar onder meer de productie van teflon onder valt.

Alle opties voor de divisie blijven open, van een spin-off tot een verkoop. Mogelijk wordt de divisie ook gewoon behouden. Onduidelijkheid troef dus, al geeft het bedrijf te kennen dat het minder afhankelijk wil zijn van cyclische activiteiten.

Wat de mogelijke gevolgen voor de vestigingen in België kunnen zijn, is al evenmin duidelijk. DuPont heeft in ons land vestigingen in Mechelen, Antwerpen, Brugge en Ieper. De chemiereus telt er in totaal 900 werknemers. Volgens een woordvoerster vallen in België ongeveer 115 medewerkers onder de divisie 'performance chemicals'. (Belga/BO)

Chemiereus DuPont, het grootste chemiebedrijf van de VS, overweegt een verkoop van de divisie 'performance chemicals'. Dat meldt het bedrijf in een persbericht.'Performance chemcials' bevat onder meer de activiteiten titaniumdioxides, die bijvoorbeeld gebruikt worden voor het witten van papier, en chemicals & fluoroproducts, waar onder meer de productie van teflon onder valt. Alle opties voor de divisie blijven open, van een spin-off tot een verkoop. Mogelijk wordt de divisie ook gewoon behouden. Onduidelijkheid troef dus, al geeft het bedrijf te kennen dat het minder afhankelijk wil zijn van cyclische activiteiten. Wat de mogelijke gevolgen voor de vestigingen in België kunnen zijn, is al evenmin duidelijk. DuPont heeft in ons land vestigingen in Mechelen, Antwerpen, Brugge en Ieper. De chemiereus telt er in totaal 900 werknemers. Volgens een woordvoerster vallen in België ongeveer 115 medewerkers onder de divisie 'performance chemicals'. (Belga/BO)