De aandeelhouders van Danisco krijgen 665 Deense kroon per aandeel, of 25 procent meer dan de slotkoers van vrijdag. De overnameprijs is inclusief schulden van Danisco, ter waarde van 500 miljoen dollar.

Danisco is 's werelds grootste producent van voedingsingrediënten, zoals zoetstoffen en enzymen. Beide bedrijven werken al samen bij de productie van biobrandstoffen.

Met de overname wil DuPont zijn activiteiten diversifiëren. Voor het Amerikaanse chemieconcern is het de grootste overname in meer dan tien jaar. Vanaf volgend jaar zou de overname al bijdragen tot de winst van DuPont.

De aandeelhouders van Danisco krijgen 665 Deense kroon per aandeel, of 25 procent meer dan de slotkoers van vrijdag. De overnameprijs is inclusief schulden van Danisco, ter waarde van 500 miljoen dollar.Danisco is 's werelds grootste producent van voedingsingrediënten, zoals zoetstoffen en enzymen. Beide bedrijven werken al samen bij de productie van biobrandstoffen. Met de overname wil DuPont zijn activiteiten diversifiëren. Voor het Amerikaanse chemieconcern is het de grootste overname in meer dan tien jaar. Vanaf volgend jaar zou de overname al bijdragen tot de winst van DuPont.