Rabobank bereidt een koerswijziging voor die naar verwachting vele duizenden werknemers van de coöperatieve bank zal treffen. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van het strategisch plan 'Op weg naar Strategisch Kader 2016-2020' dat de krant kon inkijken.

Volgens het FD zullen er zowel op het hoofdkantoor als bij de lokale banken rake klappen vallen. De operatie is onderdeel van de nieuwe strategie die momenteel door de bank wordt uitgedokterd. Onder meer de afdelingen human resources, marketing en control worden daarbij doorgelicht.

Het rendement van Rabobank kampt naar verluidt met een achterstand ten opzichte van concurrenten als ING en ABN Amro.

Wil de bank de concurrentie aangaan, dan moet de jaarwinst met 1 miljard euro toenemen. Topman Wiebe Draijer is ook van plan de 'ooit zo sterke kapitaalpositie' weer op te krikken.

Het is op dit moment onduidelijk hoeveel banen er precies zullen sneuvelen, maar de prognose luidt dat er over vier jaar circa 8000 arbeidsplaatsen zullen verdwijnen.

Verwacht wordt dat de details van het strategisch plan begin december worden bekendgemaakt.

Rabobank telt 46.500 werknemers, van wie ongeveer 30.000 in Nederland.

(ANP/BO)

Rabobank bereidt een koerswijziging voor die naar verwachting vele duizenden werknemers van de coöperatieve bank zal treffen. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van het strategisch plan 'Op weg naar Strategisch Kader 2016-2020' dat de krant kon inkijken.Volgens het FD zullen er zowel op het hoofdkantoor als bij de lokale banken rake klappen vallen. De operatie is onderdeel van de nieuwe strategie die momenteel door de bank wordt uitgedokterd. Onder meer de afdelingen human resources, marketing en control worden daarbij doorgelicht.Het rendement van Rabobank kampt naar verluidt met een achterstand ten opzichte van concurrenten als ING en ABN Amro. Wil de bank de concurrentie aangaan, dan moet de jaarwinst met 1 miljard euro toenemen. Topman Wiebe Draijer is ook van plan de 'ooit zo sterke kapitaalpositie' weer op te krikken. Het is op dit moment onduidelijk hoeveel banen er precies zullen sneuvelen, maar de prognose luidt dat er over vier jaar circa 8000 arbeidsplaatsen zullen verdwijnen. Verwacht wordt dat de details van het strategisch plan begin december worden bekendgemaakt. Rabobank telt 46.500 werknemers, van wie ongeveer 30.000 in Nederland.(ANP/BO)