Het overheidsfonds WSF (Wirtschaftsstabilisierungsfonds) wil het belang in de luchtvaartmaatschappij de komende weken met maximaal een kwart reduceren, klinkt het. Er blijft daarna nog een belang van minstens 15 procent over.

De verkoop kan - amper veertien maanden na de interventie - een aardige meerwaarde opleveren. De overheid verwierf de aandelen bij een waarde van 2,56 euro per stuk, terwijl ze nu op de beurs verhandeld worden voor circa 9 euro. Het pakket dat te koop komt, is momenteel circa 270 miljoen euro waard.

De overheid nam een belang van 20 procent in Lufthansa, toen ter waarde van 300 miljoen euro. Dat is maar een klein deel van de 6 miljard euro Duitse overheidssteun die de maatschappij kreeg. Met een inmiddels terugbetaalde lening van een overheidsbank en staatssteun van Oostenrijk, Zwitserland en België erbij, kreeg Lufthansa zelfs 9 miljard euro ter beschikking.

Het overheidsfonds WSF (Wirtschaftsstabilisierungsfonds) wil het belang in de luchtvaartmaatschappij de komende weken met maximaal een kwart reduceren, klinkt het. Er blijft daarna nog een belang van minstens 15 procent over. De verkoop kan - amper veertien maanden na de interventie - een aardige meerwaarde opleveren. De overheid verwierf de aandelen bij een waarde van 2,56 euro per stuk, terwijl ze nu op de beurs verhandeld worden voor circa 9 euro. Het pakket dat te koop komt, is momenteel circa 270 miljoen euro waard. De overheid nam een belang van 20 procent in Lufthansa, toen ter waarde van 300 miljoen euro. Dat is maar een klein deel van de 6 miljard euro Duitse overheidssteun die de maatschappij kreeg. Met een inmiddels terugbetaalde lening van een overheidsbank en staatssteun van Oostenrijk, Zwitserland en België erbij, kreeg Lufthansa zelfs 9 miljard euro ter beschikking.