Met het faillissement van Q-Cells gaat er sinds december 2011 een vierde Duitse bedrijf uit de zonne-energiesector over de kop. Q-Cells produceert ook zonnecellen. De sector lijdt onder verlaagde of gesneuvelde subsidies die de consumenten moesten aansporen zonne-energie te gebruiken. Bovendien worden vandaag goedkopere panelen uit Azië ingevoerd.

Q-Cells werd in 1999 opgestart en groeide razendsnel uit tot een bedrijf met bijna 2.200 werknemers, gevestigd in het oostelijk gelegen Bitterfeld-Wolfen. Na de succesvolle jaren volgde een kentering met als dieptepunt een nettoverlies van 846 miljoen euro in 2011. Het aandeel Q-Cells zag dit jaar al meer dan 70 procent van zijn waarde verdampen.

Na mislukte gesprekken met schuldeisers zal Q-Cells dinsdag aan de rechtbank vragen het faillissement uit te spreken. (BO/Belga)

Met het faillissement van Q-Cells gaat er sinds december 2011 een vierde Duitse bedrijf uit de zonne-energiesector over de kop. Q-Cells produceert ook zonnecellen. De sector lijdt onder verlaagde of gesneuvelde subsidies die de consumenten moesten aansporen zonne-energie te gebruiken. Bovendien worden vandaag goedkopere panelen uit Azië ingevoerd. Q-Cells werd in 1999 opgestart en groeide razendsnel uit tot een bedrijf met bijna 2.200 werknemers, gevestigd in het oostelijk gelegen Bitterfeld-Wolfen. Na de succesvolle jaren volgde een kentering met als dieptepunt een nettoverlies van 846 miljoen euro in 2011. Het aandeel Q-Cells zag dit jaar al meer dan 70 procent van zijn waarde verdampen. Na mislukte gesprekken met schuldeisers zal Q-Cells dinsdag aan de rechtbank vragen het faillissement uit te spreken. (BO/Belga)