Het aantal werklozen in de grootste economie van Europa is in juni met 25.000 gedaald, meldt het Federaal Arbeidsbureau (BA) vrijdag. Er werden in totaal 2,473 miljoen werklozen geregistreerd, ongeveer 142.000 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee wordt de huidige juni-maand die met het minst aantal werklozen sinds de Duitse hereniging in 1990. Het werkloosheidspercentage daalt met 0,1 procent tot 5,5 procent.

Maar, aangepast voor seizoensinvloeden, steeg het aantal werklozen verrassend met 7.000 ten opzichte van mei, terwijl een maand eerder een daling met 7.000 werd geregistreerd.

Volgens Detlef Scheele, voorzitter van de Bundesagentur für Arbeit, is het aantal werklozen verder gedaald 'wegens seizoensgebonden redenen'. De werkgelegenheidsgraad en de vraag naar arbeid is in deze periode verder toegenomen, voegt hij eraan toe.

Het Duitse statistiekbureau Destatis noteerden in mei 44,1 miljoen werkenden in Duitsland, een toename met 651.000 - of 1,5 procent - in vergelijking met een jaar eerder.

De Duitse economie verkeert de afgelopen maanden in goede vorm, waarbij toenemende consumentenbestedingen de groei stimuleren en bedrijven aansporen om meer werknemers in dienst te nemen.

Het aantal werklozen in de grootste economie van Europa is in juni met 25.000 gedaald, meldt het Federaal Arbeidsbureau (BA) vrijdag. Er werden in totaal 2,473 miljoen werklozen geregistreerd, ongeveer 142.000 minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee wordt de huidige juni-maand die met het minst aantal werklozen sinds de Duitse hereniging in 1990. Het werkloosheidspercentage daalt met 0,1 procent tot 5,5 procent.Maar, aangepast voor seizoensinvloeden, steeg het aantal werklozen verrassend met 7.000 ten opzichte van mei, terwijl een maand eerder een daling met 7.000 werd geregistreerd. Volgens Detlef Scheele, voorzitter van de Bundesagentur für Arbeit, is het aantal werklozen verder gedaald 'wegens seizoensgebonden redenen'. De werkgelegenheidsgraad en de vraag naar arbeid is in deze periode verder toegenomen, voegt hij eraan toe.Het Duitse statistiekbureau Destatis noteerden in mei 44,1 miljoen werkenden in Duitsland, een toename met 651.000 - of 1,5 procent - in vergelijking met een jaar eerder.De Duitse economie verkeert de afgelopen maanden in goede vorm, waarbij toenemende consumentenbestedingen de groei stimuleren en bedrijven aansporen om meer werknemers in dienst te nemen.