De Duitse export is in augustus met 5,8 pct gedaald tegenover de vorige maand. Het gaat om de grootste krimp sinds januari 2009, zo blijkt uit cijfers van het Duitse bureau voor statistiek.

De daling komt er na een groei met 4,8 procent in juli. Analisten waren uitgegaan van een krimp met 4 procent voor augustus.

Een deel van de forse krimp heeft te maken met de timing van de Duitse zomervakantie. Maar ook de moeilijke economie in de eurozone weegt op de Duitse uitvoer.

Daarenboven daalde de invoer met 1,3 procent in augustus, na een daling met 1,4 procent in augustus. Analisten waren uitgegaan van een stijging met 0,9 pct.

Het Duitse handelsoverschot kwam uit op 14,1 miljard euro, tegen 23,5 miljard euro een maand eerder.

Het teleurstellende exportcijfer is niet het enige slechte nieuws dat de Duitsers deze week te verwerken kregen. Ook de industriële orders en productie zakten in augustus fors, zo bleek de voorbije dagen. (Belga/NS)

De Duitse export is in augustus met 5,8 pct gedaald tegenover de vorige maand. Het gaat om de grootste krimp sinds januari 2009, zo blijkt uit cijfers van het Duitse bureau voor statistiek.De daling komt er na een groei met 4,8 procent in juli. Analisten waren uitgegaan van een krimp met 4 procent voor augustus.Een deel van de forse krimp heeft te maken met de timing van de Duitse zomervakantie. Maar ook de moeilijke economie in de eurozone weegt op de Duitse uitvoer. Daarenboven daalde de invoer met 1,3 procent in augustus, na een daling met 1,4 procent in augustus. Analisten waren uitgegaan van een stijging met 0,9 pct. Het Duitse handelsoverschot kwam uit op 14,1 miljard euro, tegen 23,5 miljard euro een maand eerder. Het teleurstellende exportcijfer is niet het enige slechte nieuws dat de Duitsers deze week te verwerken kregen. Ook de industriële orders en productie zakten in augustus fors, zo bleek de voorbije dagen. (Belga/NS)