Duitse minister dreigt met quota voor vrouwen in topfuncties

16/08/17 om 12:05 - Bijgewerkt om 12:05

Bron: Belga

De Duitse minister van Familiezaken, Katarina Barley, stelt de Duitse bedrijven voor een ultimatum. Als ze over een jaar nog niet meer vrouwen in hun directies hebben opgenomen, dreigt ze quota in te voeren.

Duitse minister dreigt met quota voor vrouwen in topfuncties

Katarina Barley © reuters

"Ik geef het bedrijfsleven nog een jaar om het zelf te regelen", zegt de sociaaldemocrate Katarina Barley in een interview met de krantengroep Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND). "Als het tegen dan nog niet gelukt is, zullen we via de wet tussenbeide komen."

Volgens de minister hinkt Duitsland flink achterop als het op vrouwen in topfuncties aankomt. "Ik zou geen probleem hebben met quota voor vrouwen in directiefuncties bij bedrijven", benadrukt de minister in volle verkiezingscampagne.

Barley merkt op dat de vrijwillige doelstellingen om vrou<wen aan de top te krijgen niet werken. Haar partij, de SPD, is geen favoriet voor de verkiezingen van 24 september. Mogelijk komt de partij in de oppositie terecht.

Sinds januari 2016 moeten overigens wel al een honderdtal grote beursgenoteerde Duitse bedrijven minstens 30 procent vrouwen aanduiden in hun raad van toezicht, een orgaan dat vergelijkbaar is met de raad van bestuur bij ons.

Onze partners