Volgens Gas Infrastructure Europe zit Duitsland in elk geval opnieuw op het juiste traject en stegen de voorraden zaterdag naar 65,9 procent, tegenover 65,5 procent op vrijdag.

Het op peil houden van de gasvoorraden is cruciaal voor Duitsland om de winter door te komen en om voorbereid te zijn op eventuele nieuwe leveringsproblemen vanuit Rusland. De Duitse gasvoorraden gingen eerder deze maand omlaag nadat Rusland de gasleveringen naar het land afkneep.

Het noodlijdende Uniper kreeg niet meer genoeg gas om aan al zijn leveringsverplichtingen te voldoen en haalde daarom gas uit zijn eigen opslagen. De voorraden kunnen weer worden aangevuld nu leveringen via de Russische pijpleiding Nord Stream 1 weer zijn opgestart na onderhoud.

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz beloofde eerder dat armere huishoudens de hogere gasrekening niet alleen hoeven te dragen. Zo worden volgend jaar de regels voor bijstand en huursubsidies aangepast.

Die wijzigingen moeten nog wel met de sociale partners worden besproken. Vorige week werd bekend dat Duitsland een belang neemt van 30 procent in het noodlijdende Uniper. Ook verschaft Duitsland Uniper een lening van 7,7 miljard euro.

Volgens Gas Infrastructure Europe zit Duitsland in elk geval opnieuw op het juiste traject en stegen de voorraden zaterdag naar 65,9 procent, tegenover 65,5 procent op vrijdag.Het op peil houden van de gasvoorraden is cruciaal voor Duitsland om de winter door te komen en om voorbereid te zijn op eventuele nieuwe leveringsproblemen vanuit Rusland. De Duitse gasvoorraden gingen eerder deze maand omlaag nadat Rusland de gasleveringen naar het land afkneep. Het noodlijdende Uniper kreeg niet meer genoeg gas om aan al zijn leveringsverplichtingen te voldoen en haalde daarom gas uit zijn eigen opslagen. De voorraden kunnen weer worden aangevuld nu leveringen via de Russische pijpleiding Nord Stream 1 weer zijn opgestart na onderhoud. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz beloofde eerder dat armere huishoudens de hogere gasrekening niet alleen hoeven te dragen. Zo worden volgend jaar de regels voor bijstand en huursubsidies aangepast. Die wijzigingen moeten nog wel met de sociale partners worden besproken. Vorige week werd bekend dat Duitsland een belang neemt van 30 procent in het noodlijdende Uniper. Ook verschaft Duitsland Uniper een lening van 7,7 miljard euro.