Dankzij een toename van het Duitse bbp met 0,1 procent in het derde kwartaal werd een recessie nipt vermeden. Analisten hadden een nieuwe krimp met 0,1 procent verwacht in het derde kwartaal.

Er is sprake van een recessie wanneer de economie twee opeenvolgende kwartalen krimpt. Mocht in het derde kwartaal een terugval van het bbp werden geregistreerd, dan zou de grootste economie van de eurozone in een recessie zijn beland. In het tweede kwartaal kende de Duitse economie namelijk een terugval, volgens nieuwe cijfers met 0,2 procent.

Het is vooral dankzij de uitgaven van de Duitse gezinnen dat de economie kon groeien in het derde kwartaal. Niet alleen de gezinnen, maar ook de overheid gaf meer uit.

Dankzij een toename van het Duitse bbp met 0,1 procent in het derde kwartaal werd een recessie nipt vermeden. Analisten hadden een nieuwe krimp met 0,1 procent verwacht in het derde kwartaal.Er is sprake van een recessie wanneer de economie twee opeenvolgende kwartalen krimpt. Mocht in het derde kwartaal een terugval van het bbp werden geregistreerd, dan zou de grootste economie van de eurozone in een recessie zijn beland. In het tweede kwartaal kende de Duitse economie namelijk een terugval, volgens nieuwe cijfers met 0,2 procent. Het is vooral dankzij de uitgaven van de Duitse gezinnen dat de economie kon groeien in het derde kwartaal. Niet alleen de gezinnen, maar ook de overheid gaf meer uit.