In vergelijking met het vierde kwartaal van precoronajaar 2019 lag de economische activiteit in Duitsland 1,1 procent lager.

De grootste economie van Europa werd aangedreven door de consumptie van gezinnen, die in de periode juli-september groeide met 6,2 procent. Aan de andere kant hebben bevoorradingsproblemen hun sporen nagelaten. De export en de bedrijfsinvesteringen in uitrusting zoals machines zijn gedaald ten opzichte van het vorige kwartaal.

Economen verwachten dat de Duitse economie tegen het einde van het jaar aanzienlijk zal vertragen als gevolg van de bevoorradingsproblemen en de slechte coronasituatie, en in het vierde kwartaal niet meer zal groeien.

In vergelijking met het vierde kwartaal van precoronajaar 2019 lag de economische activiteit in Duitsland 1,1 procent lager. De grootste economie van Europa werd aangedreven door de consumptie van gezinnen, die in de periode juli-september groeide met 6,2 procent. Aan de andere kant hebben bevoorradingsproblemen hun sporen nagelaten. De export en de bedrijfsinvesteringen in uitrusting zoals machines zijn gedaald ten opzichte van het vorige kwartaal. Economen verwachten dat de Duitse economie tegen het einde van het jaar aanzienlijk zal vertragen als gevolg van de bevoorradingsproblemen en de slechte coronasituatie, en in het vierde kwartaal niet meer zal groeien.