Het ondernemersvertrouwen in Duitsland is in juni voor de tweede maand op rij gestegen.

De zogenaamde Ifo-index, die beschouwd wordt al veruit de belangrijkste barometer voor de Duitse economie en samengesteld wordt na een peiling bij 7.000 ondernemers, steeg van 105,7 naar 105,9 punten. De toename ligt in lijn met de verwachtingen van de analisten.

De Duitse economie groeide met 0,1 procent in het eerste kwartaal van dit jaar, tegenover een terugval met 0,7 procent in de laatste drie maanden van 2012.

De Bundesbank houdt voor het tweede kwartaal rekening met een aanzienlijke versnelling van de groei, maar waarschuwt tegelijk voor een mogelijke vertraging later dit jaar.

De Duitse export steeg in april met 1,9 procent in vergelijking met een maand eerder, wat beter is dan de prognoses van economen gepolst door het persagentschap Bloomberg.

Volgens David Milleker, hoofdeconoom bij Union Investment GmbH in Frankfurt, is de Duitse economie duidelijk aan het herstellen van de malaise waar het land eind 2012 mee af te rekenen kreeg. (BO/Bloomberg)

Het ondernemersvertrouwen in Duitsland is in juni voor de tweede maand op rij gestegen. De zogenaamde Ifo-index, die beschouwd wordt al veruit de belangrijkste barometer voor de Duitse economie en samengesteld wordt na een peiling bij 7.000 ondernemers, steeg van 105,7 naar 105,9 punten. De toename ligt in lijn met de verwachtingen van de analisten.De Duitse economie groeide met 0,1 procent in het eerste kwartaal van dit jaar, tegenover een terugval met 0,7 procent in de laatste drie maanden van 2012. De Bundesbank houdt voor het tweede kwartaal rekening met een aanzienlijke versnelling van de groei, maar waarschuwt tegelijk voor een mogelijke vertraging later dit jaar. De Duitse export steeg in april met 1,9 procent in vergelijking met een maand eerder, wat beter is dan de prognoses van economen gepolst door het persagentschap Bloomberg.Volgens David Milleker, hoofdeconoom bij Union Investment GmbH in Frankfurt, is de Duitse economie duidelijk aan het herstellen van de malaise waar het land eind 2012 mee af te rekenen kreeg. (BO/Bloomberg)