De index, die het vertrouwen van de Duitse ondernemer meet bij 7.000 bedrijfsleiders, daalde van 111,3 in februari naar 111,1 in maart. In februari stond de index nog op een recordpeil.

Analisten hielden rekening met een index van 110,5 punten in maart. De lichte terugval is dus zo goed als te verwaarlozen, aangezien de helft van de bevraagde bedrijfsleiders hun verwachtingen te kennen gaven kort na de aardbeving in Japan.

Ifo-topman Hans-Werner Sinn noemde het Duits ondernemersklimaat in een interview met Bloomberg overigens "fantastisch". Intussen hebben grote Duitse bedrijven als Lufthansa en BMW hun omzetprognoses opwaarts bijgesteld. BMW, de grootste producent van luxewagens ter wereld, liet in een mededeling op 15 maart zelfs duidelijk verstaan de recordresultaten van 2010 te willen overtreffen.

De Bundesbank voorspelt voor de grootste economie van Europa een toename van het bbp met 2,5 procent in 2011 na een recordgroei van 3,6 procent in 2010.

De index, die het vertrouwen van de Duitse ondernemer meet bij 7.000 bedrijfsleiders, daalde van 111,3 in februari naar 111,1 in maart. In februari stond de index nog op een recordpeil. Analisten hielden rekening met een index van 110,5 punten in maart. De lichte terugval is dus zo goed als te verwaarlozen, aangezien de helft van de bevraagde bedrijfsleiders hun verwachtingen te kennen gaven kort na de aardbeving in Japan.Ifo-topman Hans-Werner Sinn noemde het Duits ondernemersklimaat in een interview met Bloomberg overigens "fantastisch". Intussen hebben grote Duitse bedrijven als Lufthansa en BMW hun omzetprognoses opwaarts bijgesteld. BMW, de grootste producent van luxewagens ter wereld, liet in een mededeling op 15 maart zelfs duidelijk verstaan de recordresultaten van 2010 te willen overtreffen.De Bundesbank voorspelt voor de grootste economie van Europa een toename van het bbp met 2,5 procent in 2011 na een recordgroei van 3,6 procent in 2010.