Aanleiding tot de terugval van het ondernemersvertrouwen is de vrees dat de dure olie de economische groei gaat afremmen, blijkt uit de maandelijkse studie van het onderzoeksinstituut Ifo.

De Ifo-index, die het ondernemersvertrouwen meet, zakt in april van 111,1 punten naar 110,4 punten. In februari bereikte de indicator nog een recordhoogte.

Aangezien Duitsland - als grootste economie van de eurozone - beschouwd wordt als de voortrekker van de economische groei, blijft de Ifo-index een belangrijke graadmeter voor de rest van de eurozone.

Hans-Werner Sinn, voorzitter van het onderzoeksinstituut, nuanceerde de daling door erop te wijzen dat de situatie bij de Duitse bedrijven nog steeds "uitstekend" is. Ifo peilt maandelijks bij 7.000 bedrijfsleiders naar hun verwachtingen over de economie.

Aanleiding tot de terugval van het ondernemersvertrouwen is de vrees dat de dure olie de economische groei gaat afremmen, blijkt uit de maandelijkse studie van het onderzoeksinstituut Ifo. De Ifo-index, die het ondernemersvertrouwen meet, zakt in april van 111,1 punten naar 110,4 punten. In februari bereikte de indicator nog een recordhoogte.Aangezien Duitsland - als grootste economie van de eurozone - beschouwd wordt als de voortrekker van de economische groei, blijft de Ifo-index een belangrijke graadmeter voor de rest van de eurozone.Hans-Werner Sinn, voorzitter van het onderzoeksinstituut, nuanceerde de daling door erop te wijzen dat de situatie bij de Duitse bedrijven nog steeds "uitstekend" is. Ifo peilt maandelijks bij 7.000 bedrijfsleiders naar hun verwachtingen over de economie.