Duco Sickinghe over het vierde fonds van Fortino: ‘Blijven investeren ondanks corona’

Duco Sickinghe
Jozef Vangelder
Jozef Vangelder redacteur bij Trends

De Belgische technologie-investeerder Fortino Capital heeft nog maar pas zijn derde fonds afgesloten, of het start alweer een nieuw fonds op. Managing partner Duco Sickinghe mikt op kapitaal van 300 tot 350 miljoen euro. Drie vragen.

1. Wanneer hoopt u de kapitaalronde af te sluiten, en waarin zal het nieuwe fonds investeren?

“We hopen de kapitaalronde af te sluiten na de zomer van 2022. Het nieuwe fonds zal investeren in bedrijven die software aanbieden op de zakelijke markt. Het zijn het soort bedrijven waarin de huidige Fortino-fondsen al investeren. Een voorbeeld is Efficy, een Belgische producent van software voor klantenrelaties.”

2. Er is veel kapitaal beschikbaar. Is er geen gevaar voor oververhitting op de overnamemarkt?

“Het klimaat voor kapitaalrondes is inderdaad erg gunstig, toch voor fondsen met goede resultaten en een duidelijke investeringsfocus. Gevaar voor oververhitting bestaat er altijd. Daarom is discipline belangrijk. Een investeerder mag niet zomaar zijn geld weggeven. Vooraleer hij investeert, moet hij zorgvuldig nagaan hoeveel het bedrijf waard is, zodat hij het niet te duur koopt.”

3. Economen maken zich zorgen over de nieuwe coronabesmettingsgolf. Vreest u ook een weerslag op de investeringsfondsen?

“Veel bedrijfstakken zijn ondanks corona blijven investeren. De Fortino-fondsen investeren in softwarebedrijven omdat zij bijdragen aan de digitalisering van de economie en de maatschappij. Corona zal die digitalisering niet tegenhouden, maar juist aanwakkeren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content