Dubois Control uit Lauwe heeft een nieuwe eigenaar. Alain Dubois, zoon van de stichter Sylvère Dubois, heeft het bedrijf verkocht aan de Oost-Vlaamse zakenman Erik Hellemans.

De verkoop komt als een verrassing. Hellemans, handelsingenieur van vorming en zelfstandig projectmanager van beroep, zegt dat hij al een tijd op zoek was naar een opportuniteit. Die vond hij in de West-Vlaamse kmo. Alain Dubois vond het op zijn 47ste tijd voor iets anders. Het Kortrijkse bemiddelingskantoor O.B.A. begeleidde de onderhandelingen.

Dubois Control is actief in drie domeinen: domotica, elektro-installaties en HVAC (heathing, ventilation en airconditioning). Het draait met 38 medewerkers een jaaromzet van 7 miljoen euro. Het bedrijf heeft klanten in heel België, maar het zwaartepunt van de activiteiten bevindt zich in West- en Oost-Vlaanderen.

Sylvère Dubois richtte de onderneming op in 1975. Zijn zoon Alain nam in 1989 de fakkel over en zorgde voor een groeiscenario gebaseerd op hoogstaande kwalitatieve dienstverlening. 70 procent van de klanten is recurrent. Vooral industriële bedrijven en de banksector vinden vlot de weg naar Lauwe, waar Dubois Control in 2000 een nieuw hoofdkwartier neerpootte. De privésector is goed voor zo'n 15 procent van alle orders.

Erik Hellemans zegt dat hij wil doorgaan op het door Alain Dubois uitgestippelde pad. "Het is de bedoeling de sterke punten van het bedrijf voort uit te bouwen en te blijven tekenen voor groei", stelt hij. (KC)

Dubois Control uit Lauwe heeft een nieuwe eigenaar. Alain Dubois, zoon van de stichter Sylvère Dubois, heeft het bedrijf verkocht aan de Oost-Vlaamse zakenman Erik Hellemans.De verkoop komt als een verrassing. Hellemans, handelsingenieur van vorming en zelfstandig projectmanager van beroep, zegt dat hij al een tijd op zoek was naar een opportuniteit. Die vond hij in de West-Vlaamse kmo. Alain Dubois vond het op zijn 47ste tijd voor iets anders. Het Kortrijkse bemiddelingskantoor O.B.A. begeleidde de onderhandelingen. Dubois Control is actief in drie domeinen: domotica, elektro-installaties en HVAC (heathing, ventilation en airconditioning). Het draait met 38 medewerkers een jaaromzet van 7 miljoen euro. Het bedrijf heeft klanten in heel België, maar het zwaartepunt van de activiteiten bevindt zich in West- en Oost-Vlaanderen. Sylvère Dubois richtte de onderneming op in 1975. Zijn zoon Alain nam in 1989 de fakkel over en zorgde voor een groeiscenario gebaseerd op hoogstaande kwalitatieve dienstverlening. 70 procent van de klanten is recurrent. Vooral industriële bedrijven en de banksector vinden vlot de weg naar Lauwe, waar Dubois Control in 2000 een nieuw hoofdkwartier neerpootte. De privésector is goed voor zo'n 15 procent van alle orders. Erik Hellemans zegt dat hij wil doorgaan op het door Alain Dubois uitgestippelde pad. "Het is de bedoeling de sterke punten van het bedrijf voort uit te bouwen en te blijven tekenen voor groei", stelt hij. (KC)