De ruim 10.000 werknemers van Infrabel krijgen eind deze maand een nieuwe baas. Ann Billiau, die de opgestapte CEO Luc Lallemand al enkele maanden ad interim verving, kondigde onlangs aan dat ze er ten laatste op 31 juli mee ophoudt. Voor die datum moet de federale regering een nieuwe nummer een aanduiden.

De headhunter Odgers Berndtson bezorgde de federale regering drie namen van kandidaten voor de job van CEO, die volgens de wettelijke taalevenwichten Franstalig moet zijn.

Volgens de krant twijfelt de federale regering wel of ze de huidige interim-baas definitief wil vervangen. Onder meer premier Sophie Wilmès (MR) vreest met de benoeming de doos van Pandora te openen en een hele benoemingscarrousel bij andere overheidsinstellingen in gang te zetten.

De ruim 10.000 werknemers van Infrabel krijgen eind deze maand een nieuwe baas. Ann Billiau, die de opgestapte CEO Luc Lallemand al enkele maanden ad interim verving, kondigde onlangs aan dat ze er ten laatste op 31 juli mee ophoudt. Voor die datum moet de federale regering een nieuwe nummer een aanduiden. De headhunter Odgers Berndtson bezorgde de federale regering drie namen van kandidaten voor de job van CEO, die volgens de wettelijke taalevenwichten Franstalig moet zijn. Volgens de krant twijfelt de federale regering wel of ze de huidige interim-baas definitief wil vervangen. Onder meer premier Sophie Wilmès (MR) vreest met de benoeming de doos van Pandora te openen en een hele benoemingscarrousel bij andere overheidsinstellingen in gang te zetten.