Volgens CEO Rob Harrison wil het bedrijf zich als gevolg van het slechte economische klimaat focussen op zijn corebusiness.

Een eerste deel van het plan bestaat in de centralisatie van activiteiten rond de terminal aan het Deurganckdok. Daarbij neemt het de diepzeecontainerbehandeling over van de terminal in het Delwaidedok.

Het tweede grote luik omvat de verkoop van het meerderheidsaandeel (60 procent) van DP World in de terminal aan het Churchilldok aan de Zuidnatie. Zuidnatie zou naar verluidt zelf op de proppen zijn gekomen met een 'niet oninteressant bod'. De onderhandelingen daarover zouden de komende weken afgerond worden.

Het derde luik van het plan heeft te maken met het drukke verkeer rond Antwerpen, waardoor de focus verlegd wordt op het hinterland.

Voor de 80 werknemers die hun baan dreigen te verliezen werd een procedure opgestart volgens de Wet Renault. "We zetten ons in om samen met de sociale partners een goede uitweg te zoeken," aldus CEO Harrison. (Belga/BO)

Volgens CEO Rob Harrison wil het bedrijf zich als gevolg van het slechte economische klimaat focussen op zijn corebusiness. Een eerste deel van het plan bestaat in de centralisatie van activiteiten rond de terminal aan het Deurganckdok. Daarbij neemt het de diepzeecontainerbehandeling over van de terminal in het Delwaidedok. Het tweede grote luik omvat de verkoop van het meerderheidsaandeel (60 procent) van DP World in de terminal aan het Churchilldok aan de Zuidnatie. Zuidnatie zou naar verluidt zelf op de proppen zijn gekomen met een 'niet oninteressant bod'. De onderhandelingen daarover zouden de komende weken afgerond worden. Het derde luik van het plan heeft te maken met het drukke verkeer rond Antwerpen, waardoor de focus verlegd wordt op het hinterland. Voor de 80 werknemers die hun baan dreigen te verliezen werd een procedure opgestart volgens de Wet Renault. "We zetten ons in om samen met de sociale partners een goede uitweg te zoeken," aldus CEO Harrison. (Belga/BO)