Nadat de machinistenvakbond GDL bij de Duitse spoorwegen heeft laten weten dat het opnieuw aan de slag gaat, dreigt een andere vakbond met een staking, Eisenbahn- und Verkehrsgewerkschaft (EVG).

GDL en de directie van Deutsche Bahn hebben afgelopen nacht een akkoord bereikt . Er komt een bemiddeling in het lang aanslepende loonconflict en tot 17 juni zal niet meer gestaakt worden.

Er zijn nu twee externe bemiddelaars aangesteld. Het gaat om de politici Matthias Platzeck (SPD) voor Deutsche Bahn en Bodo Ramelow (Linke) voor de vakbond.

Maar nu dreigt de grotere Eisenbahn- und Verkehrsgewerkschaft om het werk neer te leggen als de loononderhandelingen in Berlijn donderdag niet goed aflopen. "een waarschuwingsstaking zou het logische gevolg zijn", zegt EVG-woordvoerder Uwe Reitz. (Belga/NS)

Nadat de machinistenvakbond GDL bij de Duitse spoorwegen heeft laten weten dat het opnieuw aan de slag gaat, dreigt een andere vakbond met een staking, Eisenbahn- und Verkehrsgewerkschaft (EVG). GDL en de directie van Deutsche Bahn hebben afgelopen nacht een akkoord bereikt . Er komt een bemiddeling in het lang aanslepende loonconflict en tot 17 juni zal niet meer gestaakt worden. Er zijn nu twee externe bemiddelaars aangesteld. Het gaat om de politici Matthias Platzeck (SPD) voor Deutsche Bahn en Bodo Ramelow (Linke) voor de vakbond. Maar nu dreigt de grotere Eisenbahn- und Verkehrsgewerkschaft om het werk neer te leggen als de loononderhandelingen in Berlijn donderdag niet goed aflopen. "een waarschuwingsstaking zou het logische gevolg zijn", zegt EVG-woordvoerder Uwe Reitz. (Belga/NS)