Directie Punch Powertrain wil 188 banen schrappen

© Belga Image

De directie van Punch Powertrain in Sint-Truiden heeft vrijdag tijdens een bijzondere ondernemingsraad de intentie tot collectief ontslag van 172 arbeiders en 16 bedienden aangekondigd. Dat bevestigen vakbonden ACV-CSC Metea en ABVV Metaal aan Belga.

De 188 getroffen werknemers van Punch Powertrain, producent van automatische versnellingsbakken, behoren tot de afdeling Operations. Voor de afdelingen R&D en SG&A is er nog onduidelijkheid en is er voorlopig niets gecommuniceerd.

De arbeiders hadden vorige week vrijdag het werk neergelegd na mediaberichten dat het bedrijf een onbekend aantal banen zou schrappen. De middagploeg hervatte in de namiddag al het werk. Sinds maandag waren de arbeiders van het Truiense bedrijf gewoon weer aan de slag.

De directie kondigde toen aan verschillende scenario’s te onderzoeken, om die dan met de vakbonden te bespreken. Uiteindelijk werd donderdag beslist om vrijdagochtend een bijzondere ondernemingsraad te houden. Aanvankelijk zou het sociaal overleg pas midden september plaatsvinden.

Partner Content