In een gelekte e-mail, waarover Het Laatste Nieuws woensdag bericht, maakt ING duidelijk dat het personeel zich aan bepaalde richtlijnen moet houden naar aanleiding van de aangekondigde herstructurering eerder deze week.

HLNB
© HLNB

Om te beginnen mag niemand van het personeel met de pers spreken zonder toestemming van de bank. Het personeel wordt in het geval van dergelijke verzoeken gevraagd door te verwijzen naar de persdienst.

Voorts wordt de werknemer verzocht 'beledigende boodschappen' en 'ongewenste reacties' op de sociale media respectievelijk te 'verwijderen' en te 'blokkeren'. In het slechtste geval - bij een stroom aan beledigende reacties bijvoorbeeld - wordt de werknemers zelfs gevraagd hun profiel af te sluiten.

Maandag maakte de directie van ING bekend dat tegen 2021 in België 3.500 (350 natuurlijke afvloeingen inbegrepen) van de 8.500 banen verdwijnen. Ook wordt er flink gesnoeid in het kantorennetwerk, waardoor er ruim 1.000 banen op de tocht staan bij de zelfstandige kantoren van ING en Record Bank. (BO)

In een gelekte e-mail, waarover Het Laatste Nieuws woensdag bericht, maakt ING duidelijk dat het personeel zich aan bepaalde richtlijnen moet houden naar aanleiding van de aangekondigde herstructurering eerder deze week.Om te beginnen mag niemand van het personeel met de pers spreken zonder toestemming van de bank. Het personeel wordt in het geval van dergelijke verzoeken gevraagd door te verwijzen naar de persdienst.Voorts wordt de werknemer verzocht 'beledigende boodschappen' en 'ongewenste reacties' op de sociale media respectievelijk te 'verwijderen' en te 'blokkeren'. In het slechtste geval - bij een stroom aan beledigende reacties bijvoorbeeld - wordt de werknemers zelfs gevraagd hun profiel af te sluiten.Maandag maakte de directie van ING bekend dat tegen 2021 in België 3.500 (350 natuurlijke afvloeingen inbegrepen) van de 8.500 banen verdwijnen. Ook wordt er flink gesnoeid in het kantorennetwerk, waardoor er ruim 1.000 banen op de tocht staan bij de zelfstandige kantoren van ING en Record Bank. (BO)