Secretaris-generaal Collier zegt dat er een akkoord is bereikt, waarin beide partijen "over elk onderdeel overeenstemming hebben bereikt". Maandag en dinsdag worden de teksten gefinaliseerd, zegt hij nog.

De onderhandelingen waren donderdag herbegonnen en hebben tot bijna vier uur vrijdagochtend geduurd. Normaal wordt het bereikte voorakkoord de komende tijd voorgelegd aan het personeel.

Bij het farmabedrijf ligt een sociaal begeleidingsplan op tafel voor de 446 werknemers die hun baan bedreigd zien. Het plan omvat onder meer brugpensioen vanaf 55 jaar en een vrijwillige vertrekregeling waarvoor mensen in de loop van de komende jaren kunnen instappen.

Secretaris-generaal Collier zegt dat er een akkoord is bereikt, waarin beide partijen "over elk onderdeel overeenstemming hebben bereikt". Maandag en dinsdag worden de teksten gefinaliseerd, zegt hij nog. De onderhandelingen waren donderdag herbegonnen en hebben tot bijna vier uur vrijdagochtend geduurd. Normaal wordt het bereikte voorakkoord de komende tijd voorgelegd aan het personeel. Bij het farmabedrijf ligt een sociaal begeleidingsplan op tafel voor de 446 werknemers die hun baan bedreigd zien. Het plan omvat onder meer brugpensioen vanaf 55 jaar en een vrijwillige vertrekregeling waarvoor mensen in de loop van de komende jaren kunnen instappen.