Bij staaldraadproducent Bekaert leidt het sociaal plan tot 125 gedwongen ontslagen, waarvan 95 bij de arbeiders en 30 bij de bedienden. Dat meldde De Tijd dinsdag, en werd later door vakbondsman Piet Decavele (ACV Metea) bevestigd aan het persagentschap Belga. Aanvankelijk had Bekaert een herstructurering aangekondigd waarbij in België tot 250 banen geschrapt zouden worden.

Het voorakkoord werd bereikt in de nacht van maandag op dinsdag. Dinsdagnamiddag zijn personeelsvergaderingen gepland in de verschillende vestigingen. De komende dagen zullen dan stemmingen plaatsvinden door het personeel. In de vestiging in Zwevegem komt het volgens Decavele voor de eerste keer tot gedwongen ontslagen. 'Dat ligt er erg moeilijk. In het verleden werden herstructureringen er steeds opgelost door mensen met brugpensioen te sturen of door ze te herplaatsen in het bedrijf', aldus de vakbondsman.

Ook nu wordt voor een aantal mensen bij Bekaert naar verluidt SWT (het vroegere brugpensioen, nvdr.) aangevraagd. Volgens de vakbondsman worden erook afscheidspremies gepland en mogelijkheden voor vrijwillig vertrek.

Bij staaldraadproducent Bekaert leidt het sociaal plan tot 125 gedwongen ontslagen, waarvan 95 bij de arbeiders en 30 bij de bedienden. Dat meldde De Tijd dinsdag, en werd later door vakbondsman Piet Decavele (ACV Metea) bevestigd aan het persagentschap Belga. Aanvankelijk had Bekaert een herstructurering aangekondigd waarbij in België tot 250 banen geschrapt zouden worden.Het voorakkoord werd bereikt in de nacht van maandag op dinsdag. Dinsdagnamiddag zijn personeelsvergaderingen gepland in de verschillende vestigingen. De komende dagen zullen dan stemmingen plaatsvinden door het personeel. In de vestiging in Zwevegem komt het volgens Decavele voor de eerste keer tot gedwongen ontslagen. 'Dat ligt er erg moeilijk. In het verleden werden herstructureringen er steeds opgelost door mensen met brugpensioen te sturen of door ze te herplaatsen in het bedrijf', aldus de vakbondsman. Ook nu wordt voor een aantal mensen bij Bekaert naar verluidt SWT (het vroegere brugpensioen, nvdr.) aangevraagd. Volgens de vakbondsman worden erook afscheidspremies gepland en mogelijkheden voor vrijwillig vertrek.