De directie vindt de stakingsoproep "misplaatst". Voor de warenhuisketen is vrijdag 30 april een belangrijke dag qua omzet.

Na meer dan twee maanden informatie en consultatie vond dinsdag een eerste onderhandelingsvergadering plaats bij Carrefour. Er werden onderhandelingen aangevat over structurele besparingen inzake werkingskosten.

De directie toonde zich ook bereid de vraag tot brugpensioen op 52 jaar voor de medewerkers van de winkels die zouden moeten sluiten of die zouden worden overgedragen aan de groep Mestdagh te bekijken.

Gosselies

Woensdagmiddag werd het werk neergelegd in de Carrefour-winkel in Gosselies bij Charleroi. Volgens de socialistische bediendebond heeft de directie van de vestiging in Gosselies
druk willen uitoefenen op het personeel om de nationale staking van 30 april te verhinderen. Daarop zou het personeel hebben beslist het werk woensdag al neer te leggen. De Carrefour in Gosselies is een van de hypermarkten die zou worden overgenomen door de groep Mestdagh.

De directie vindt de stakingsoproep "misplaatst". Voor de warenhuisketen is vrijdag 30 april een belangrijke dag qua omzet. Na meer dan twee maanden informatie en consultatie vond dinsdag een eerste onderhandelingsvergadering plaats bij Carrefour. Er werden onderhandelingen aangevat over structurele besparingen inzake werkingskosten. De directie toonde zich ook bereid de vraag tot brugpensioen op 52 jaar voor de medewerkers van de winkels die zouden moeten sluiten of die zouden worden overgedragen aan de groep Mestdagh te bekijken. GosseliesWoensdagmiddag werd het werk neergelegd in de Carrefour-winkel in Gosselies bij Charleroi. Volgens de socialistische bediendebond heeft de directie van de vestiging in Gosselies druk willen uitoefenen op het personeel om de nationale staking van 30 april te verhinderen. Daarop zou het personeel hebben beslist het werk woensdag al neer te leggen. De Carrefour in Gosselies is een van de hypermarkten die zou worden overgenomen door de groep Mestdagh.