ING wil in de komende drie jaar 1.700 voltijdse arbeidsplaatsen schrappen in Nederland. Dat meldt de bank in een persbericht. Daarnaast zal ook het aantal arbeidsplaatsen die door externe dienstverleners worden ingevuld met ongeveer 1.075 worden verminderd, luidt het. Er is geen impact op ING België.

ING verwijst naar de verdergaande digitalisering van de bankdiensten, de vermindering van IT-systemen en de toename van het aantal geautomatiseerde processen om het banenverlies te verklaren. Voornamelijk in het hoofdkantoor van de consumentenbank, op administratieve afdelingen, in callcenters en op IT-afdelingen zullen banen verdwijnen. De bank verwacht vanaf 2018 jaarlijks bruto ongeveer 270 miljoen euro te besparen.

De vakbonden zeggen geschokt en onaangenaam verrast te zijn over het verlies van ruim 2.700 banen. Vakbond De Unie begrijpt dat het steeds meer via internet of mobiel bankieren gevolgen heeft voor de werkgelegenheid bij ING.

"Maar de aantallen die nu gepresenteerd worden, zijn schokkend", luidt het. Volgens de christelijke vakbond CNV is de reorganisatie onverwachts in een stroomversnelling gekomen, omdat drie jaar geleden is afgesproken dat ING meer stapsgewijs naar een nieuwe organisatie moest toegroeien. "Die afspraak komt nu in een wrang daglicht te staan", aldus CNV Dienstenbond.

Op dit moment werken er bij ING in Nederland zo'n 16.000 mensen, wereldwijd zijn dat er 53.000.

In België heeft de operatie geen impact, zegt woordvoerder Bob De Leersnyder van ING België. "ING België en ING Nederland zijn twee onderdelen van dezelfde groep, maar ze voeren elk hun eigen beleid", legt hij uit.

orig jaar kondigde ING België wel een herstructurering aan waarbij 1.115 voltijdse jobs sneuvelen, maar volgens de woordvoerder zijn daar heel wat natuurlijke afvloeiingen bij. (Belga/NS)

ING wil in de komende drie jaar 1.700 voltijdse arbeidsplaatsen schrappen in Nederland. Dat meldt de bank in een persbericht. Daarnaast zal ook het aantal arbeidsplaatsen die door externe dienstverleners worden ingevuld met ongeveer 1.075 worden verminderd, luidt het. Er is geen impact op ING België.ING verwijst naar de verdergaande digitalisering van de bankdiensten, de vermindering van IT-systemen en de toename van het aantal geautomatiseerde processen om het banenverlies te verklaren. Voornamelijk in het hoofdkantoor van de consumentenbank, op administratieve afdelingen, in callcenters en op IT-afdelingen zullen banen verdwijnen. De bank verwacht vanaf 2018 jaarlijks bruto ongeveer 270 miljoen euro te besparen.De vakbonden zeggen geschokt en onaangenaam verrast te zijn over het verlies van ruim 2.700 banen. Vakbond De Unie begrijpt dat het steeds meer via internet of mobiel bankieren gevolgen heeft voor de werkgelegenheid bij ING. "Maar de aantallen die nu gepresenteerd worden, zijn schokkend", luidt het. Volgens de christelijke vakbond CNV is de reorganisatie onverwachts in een stroomversnelling gekomen, omdat drie jaar geleden is afgesproken dat ING meer stapsgewijs naar een nieuwe organisatie moest toegroeien. "Die afspraak komt nu in een wrang daglicht te staan", aldus CNV Dienstenbond.Op dit moment werken er bij ING in Nederland zo'n 16.000 mensen, wereldwijd zijn dat er 53.000.In België heeft de operatie geen impact, zegt woordvoerder Bob De Leersnyder van ING België. "ING België en ING Nederland zijn twee onderdelen van dezelfde groep, maar ze voeren elk hun eigen beleid", legt hij uit. orig jaar kondigde ING België wel een herstructurering aan waarbij 1.115 voltijdse jobs sneuvelen, maar volgens de woordvoerder zijn daar heel wat natuurlijke afvloeiingen bij. (Belga/NS)