Daarmee is opnieuw een belangrijke stap gezet in de afwikkeling van het sjoemelsoftwareschandaal, zo meldt het agentschap Bloomberg.

Het akkoord heeft betrekking op onder meer auto's van de modellen Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne en Audi Q5.

Het bedrijf zal 20.000 auto's terugkopen en bij 63.000 voertuigen de aanpassingen betalen. Ook betaalt VW voor 225 miljoen dollar (215 miljoen euro) milieuschade.

15 miljard dollar

Eerder bereikte Volkswagen al een akkoord in de VS ter waarde van bijna 15 miljard dollar over een pakket aan maatregelen voor sjoemeldiesels met een 2.0 liter motor.

Volkswagen raakte vorig jaar in opspraak toen bleek dat het jaren gesjoemeld had met de uitstootgegevens van miljoenen dieselwagens. Die waren voorzien van software waardoor ze in laboratoriumtests veel schoner uit de bus kwamen dan ze in het dagelijks gebruik op de weg waren.

(Belga/RR)

Daarmee is opnieuw een belangrijke stap gezet in de afwikkeling van het sjoemelsoftwareschandaal, zo meldt het agentschap Bloomberg.Het akkoord heeft betrekking op onder meer auto's van de modellen Volkswagen Touareg, Porsche Cayenne en Audi Q5. Het bedrijf zal 20.000 auto's terugkopen en bij 63.000 voertuigen de aanpassingen betalen. Ook betaalt VW voor 225 miljoen dollar (215 miljoen euro) milieuschade. Eerder bereikte Volkswagen al een akkoord in de VS ter waarde van bijna 15 miljard dollar over een pakket aan maatregelen voor sjoemeldiesels met een 2.0 liter motor. Volkswagen raakte vorig jaar in opspraak toen bleek dat het jaren gesjoemeld had met de uitstootgegevens van miljoenen dieselwagens. Die waren voorzien van software waardoor ze in laboratoriumtests veel schoner uit de bus kwamen dan ze in het dagelijks gebruik op de weg waren.(Belga/RR)